reklame for Sheiken Bowling
Menu
Sverige opplever rekordhøy smittespredning og har innført en grense på åtte personer i sosiale sammenkomster, også i julehøytiden. Foto: TT / AP

Dyster smitterekord i Sverige

Sverige har satt ny smitterekord med 7.935 nye påviste koronatilfeller det siste døgnet. Det er også registrert 58 nye koronarelaterte dødsfall.

Av NTB | 10.12.2020 16:23:13

Medisin og helse: Det antas at smittespredningen i Sverige var større i vår, men testkapasiteten var da lavere og færre fikk påvist smitte.

312.728 svensker har til nå testet positivt for covid-19, og det er registrert 7.354 koronarelaterte dødsfall i Sverige. Det tilsvarer 73 dødsfall per 100.000 innbyggere, mens Norge til sammenligning har sju. Gjennomsnittet i verden er 20.

– Det er en svært alvorlig situasjon med et høyt antall tilfeller i landet, sier avdelingssjef Karin Tegmark Wisell i Folkhälsomyndigheten i en kommentar til den nye smitterekorden.

– Jeg minner om betydningen av at alle hjelper til med å rette ut kurven. Vi ser av rapporter fra mange deler av landet at man har en anstrengt situasjon på sykehusene, understreker hun på en pressekonferanse torsdag.

Nærmere 2.000 svensker fikk torsdag behandling for covid-19 på svenske sykehus, og 258 av dem lå på intensivavdeling.

I Stockholm melder sykehusene om sprengt kapasitet på intensivavdelingene, og helsevesenet i stadig flere svenske kommuner sliter nå tungt.

– Det er en alvorlig situasjon, og det er betydelig smittespredning i flere kommuner. Det er stort personellfravær, og det er en stor utfordring for kommunene å håndtere sine virksomheter, sier folkehelseråd Iréne Nilsson-Carlsson i Socialstyrelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: