Menu
USA satte ny rekord i antall døde på ett døgn, men USAs president Donald Trump advarer om at den verste tiden kommer snart. Foto: AP / Alex Brandon / NTB scanpix

Dyster rekord i USA: 865 døde på ett døgn

USA registrerte tirsdag rekordhøye 865 døde som følge av koronaviruset i løpet av de siste 24 timene.

Av NTB | 01.04.2020 04:32:14

Medisin og helse: Dødstallet i USA har steget fra 3.008 til 3.873 det siste døgnet, viser nye tall fra Johns Hopkins University klokken 20.30 lokal tid.

Det er det høyeste tallet landet har registrert siden koronaepidemien startet.

Under en sin daglige pressekonferanse i Det hvite hus tirsdag, uttrykte president Donald Trump viktigheten av å holde seg til nasjonale retningslinjer og kalte det et «spørsmål om liv og død».

Han spådde at amerikanerne «snart vil se lys i enden av tunnelen», men før den tid advarer presidenten om meget mørke tall.

– Jeg vil at alle amerikanerne skal være forberedt på de harde dagene som ligger foran oss, sa han.

– Dette kommer til å bli blant de tøffeste to-tre ukene vi noen gang har opplevd i landet. Vi kommer til å miste tusenvis av mennesker, sa presidenten og advarte om «to helvetes dårlige uker»:

Det hvite hus har anslått at mellom 100.000 og 240.000 mennesker i USA kan miste livet som følge av epidemien, selv om nedstengninger og oppfordringene om distanse overholdes.

Med 188.172 smittede personer, er USA det landet i verden med flest bekreftede tilfeller, foran både Italia, Spania og Kina. Det har president Donald Trump begrunnet med at ingen har gjennomført flere tester enn USA.

(©NTB)

Flere nyheter: