Menu
Dykkere prøver mandag å hente data fra ferdsskriveren og taleregistratoren til passasjerflyet som styrtet i havet utenfor kysten av Indonesia lørdag. Foto: Achmad Ibrahim / AP / NTB

Dykkere forsøker å hente opp ferdsskriveren til styrtet fly i Indonesia

Dykkere prøver mandag å hente opp ferdsskriveren og taleregistratoren til passasjerflyet som styrtet i havet utenfor kysten av Indonesia lørdag.

Av NTB | 11.01.2021 05:53:01

Ulykker og naturkatastrofer: Søndag ble de såkalte svarte boksene lokalisert da deler av flyskroget ble hentet opp av sjøen. Redningsarbeidere fant også levninger og eiendeler etter de 62 passasjerene.

Mandag skal dykkere fra den indonesiske marinen forsøke å hente opp ferdsskriveren dersom været tillater det, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Vi kan innsnevre søket i dag til 200 til 500 meter fra punktet som ble lokalisert, sa en marinedykker til TV-kanalen Kompas.

Det var dårlig vær i området, men årsaken til flystyrten er ikke kjent. Håpet er at de svarte boksene skal gi svar på hvorfor Boeing 737-500-flyet fra indonesiske Sriwijaya Air styrtet få minutter etter avgang fra Jakarta.

Flyet hadde 62 mennesker om bord og var på vei fra Jakarta til Pontianak på øya Borneo da det styrtet.

(©NTB)

Flere nyheter: