Menu
Durek Verrett mener Se og Hør har brutt tre punkter i Vær varsom-plakaten i en artikkel om helsen hans. Foto: Carina Johansen / NTB

Durek Verrett klager inn Se og Hør til PFU

Durek Verrett klager inn Se og Hør til PFU etter en sak om hans helsetilstand, ifølge Dagbladet.

Av NTB | 22.06.2022 15:00:56

Kuriosa og kjendiser: Verrett klager inn magasinet over en artikkel som ble publisert 17. desember, som handlet om at han var blitt alvorlig nyresyk, skriver Dagbladet.

– Opplysninger om egen helse er noe av det mest sensitive og private vi har. Derfor er det straffbart å lekke helseopplysninger, og det er straffbart å publisere helseopplysninger om enkeltindivider uten eksplisitt samtykke, skrev prinsesse Märtha Louise i en uttalelse til NTB, via sin manager Carina Scheele Carlsen, etter artikkelen var publisert.

Durek Verrett ønsket ikke å medvirke i artikkelen og sa han ikke ønsket noen som helst omtale om sin sykdom, og Verrett mener at Se og Hørs artikkel etterlater et inntrykk av at han stilte opp i saken.

Klagen gjelder brudd på tre punkter, som blant annet omfatter misbruk av andres følelser, saklighet og omtanke i innholdet, og respekt for privatliv.

– Jeg kan bekrefte at Se og Hør har mottatt en klage fra sjaman Durek. Se og Hør ser fram til en grundig behandling i utvalget og deres vurdering av saken. Vi jobber nå med et tilsvar til klagen og finner det derfor ikke naturlig å kommentere saken ytterligere før behandling i Pressens Faglige Utvalg, sier ansvarlig redaktør i Ulf André Andersen i Se og Hør til Dagbladet.

Verrett forlovet seg nylig med prinsesse Märtha Louise og var nylig i Oslo i forbindelse med feiringen av prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag.

Flere nyheter: