Menu
Armand Duplantis føler med sin russiske rival. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP / NTB

Duplantis vil ikke ta stilling til russisk utestengelse

Friidrettsstjernen Armand Duplantis sier han ikke har noen mening om at russiske utøvere er utestengt fra idrettsbanen som følge av krigføringen i Ukraina.

Av NTB | 28.09.2022 10:41:08

Sport: Den svenske stavstjernen har vunnet alt som går an å vinne de siste årene. I tillegg har han forbedret verdensrekorden til fenomenale 6,21 meter.

Samtidig henger det en mørk sky over friidretten og resten av idrettsfamilien. Siden Russland invaderte Ukraina i februar har ikke russiske utøvere fått konkurrere i internasjonale konkurranser.

Det betyr blant annet at Duplantis ikke har fått måle krefter med rivalen Timur Morgunov på lang tid. I 2018 kjempet de om EM-medaljer mot hverandre.

– Det er en vanskelig situasjonen for ham, sier Duplantis til det svenske nyhetsbyrået TT.

Selv om mange synes sanksjonene mot russisk idrett er riktige, dukker det stadig opp stemmer som viser støtte til utøverne som er rammet.

Armand Duplantis sier han ikke vil ta stilling til utestengelsen.

– Det er et komplisert spørsmål. Det er vanskelig å bedømme hva som er riktig og feil, så jeg er glad jeg ikke trenger å fatte den beslutningen, sier han.

– Men hva synes du om den?

– Jeg vet ikke. Jeg har ingen mening om den. Jeg kan forstå begge sidene, svarer stavstjernen.

Duplantis sier han ikke har hatt kontakt med rivalen Morgunov siden invasjonen i Ukraina, men går langt i å innrømme at han føler med rivalen.

– Ja. Det er vanskelig å ikke gjøre det. Han er en veldig talentfull stavhopper og var veldig flink, sier svensken.

(©NTB)

Flere nyheter: