Menu
Armand Duplantis satte utendørsrekord i stavsprang i Stockholm torsdag. Her fra Bislett Games i juni. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Duplantis satte utendørsrekord: – Etter hoppet ble det blackout

Mundo Duplantis satte nok en rekord i stavsprang under Diamond League-stevnet i Stockholm. Pål Haugen Lillefosse prøvde på norsk rekord, men mislyktes.

Av NTB | 30.06.2022 22:46:07

Kuriosa og kjendiser: – Det betyr mye, det er ekstra spesielt at det er her i Stockholm, min nye hjemmebane. Det er vanskelig å si, men det er så spesielt for meg, sa Duplantis til SVT.

Duplantis tok seg over 6,16 i Stockholm, som er tidenes høyeste stavhopp utendørs. Svensken har også rekorden innendørs på 6,20. Den satte han under VM i Beograd.

– Jeg hoppet med en veldig stiv stav. Jeg prøvde bare å ha så høy fart som mulig i innflygingen, og etter hoppet ble det blackout, fortalte svensken.

I stavhopp er det en samlet verdensrekord, ikke en egen verdensrekord for både innendørs og utendørs som i andre friidrettsøvelser.

– 6,16. Det er helt vilt, når han gjør det så lett som det der. Han har mer inne enn det der, for å si det sånn, sa Lillefosse til NRK om Duplantis.

Han kjempet seg tilbake over både 5,40 og 5,63 i sine to neste forsøk. 21-åringen brukte tre forsøk før han kom seg over 5,73, men svarte sterkt med 5,83 i neste hopp.

Lillefosse har norgesrekorden i stavsprang på 5,86 og prøvde å forbedre den til 5,93. Bergenseren ga det tre forsøk, men rev alle gangene, og endte på 4.-plass.

Amerikanske Christopher Nilsen (5,93) kom på andreplass foran brasilianske Thiago Braz (5,93).

Nordmannen fikk en tung start på Diamond League-stevnet i Stockholm da han rev på sitt aller første forsøk på 5,40.

Sondre Guttormsen tok seg over både 5,40 og 5,63 uten problemer, men rev på alle sine tre forsøk på 5,73. Guttormsen endte på en delt 7.-plass med belgiske Ben Broeders.

(©NTB)