reklame for Sheiken Bowling
Menu
Armand Duplantis satte verdensrekord mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Duplantis satte ny verdensrekord i stav – feiret med kjæresten

Den svenske friidrettsstjernen Armand Duplantis satte ny verdensrekord i stav da han svingte seg over 6,19 i et stevne i Beograd mandag.

Av NTB | 07.03.2022 19:20:23

Sport: 22-åringen hadde selv den gamle verdensrekorden på 6,18. Den stammet fra et stevne i Glasgow i februar i fjor.

Duplantis klarte 6,19 i tredje forsøk mandag. Da han forsto at rekorden var et faktum løp han rett bort til kjæresten Desiré Inglander og ga henne et kyss, skriver nyhetsbyrået TT.

Tidligere i konkurransen hadde Duplantis gått over høydene 5,61, 5,85 og 6 meter.

Før den tid hadde den ukrainske legenden Sergej Bubka rekorden i en årrekke.

22-åringen er både regjerende verdensmester og olympis mester. Under sommerlekene i Tokyo i fjor ba han om å få listen lagt opp på 6,19 etter å ha avgjort gullkampen ved å svinge seg over 6,02.

I det første forsøket på verdensrekordhøyden var han ytterst nær ved å klare den, men rev til slutt med brystkassa. I ettertid har han også gjort en lang rekke forsøk på rekorden.

Mandag kom han seg omsider over i Beograd. Ifølge Aftonbladet var det kun seks deltakere i konkurransen i Beograd. Den nærmeste konkurrenten til Duplantis endte på 5,31 meter.

I stavsprang kan verdensrekorden forbedres på innendørs og utendørs.

Mandagens konkurranse ble en perfekt oppkjøring til innendørs-VM for Duplantis. Mesterskapet går i nettopp Beograd fra 18. til 20. mars. Da skal det konkurreres i den samme arenaen som mandag.

Stevnet i Serbia var for øvrig ikke uten norsk deltakelse. Ingar Kiplesund endte på åttendeplass i lengde med 7,40 meter. Det er 19 centimeter bak Vidar-utøverens årsbeste.

Svensken ble for første gang verdensrekordholder da han gikk over 6,17 i polske Torun uken før det nevnte Glasgow-stevnet for et drøyt år siden. Da overtok han rekorden fra franske Renaud Lavillenie.

Friidrettsstjernen ble i januar kåret til årets mannlige idrettsutøver i hjemlandet på svenskenes idrettsgalla.

(©NTB)