Menu
Den svenske stavhopperen Armand Duplantis prøvde å sette verdensrekord for tredje gang på 12 dager, men rev tre ganger på 6,19 i Lievin onsdag. Foto: Michel Spingler, AP / NTB scanpix

Duplantis rev på verdensrekordhøyde i Lievin

Det svenske stavfenomenet Armand Duplantis var ikke langt fra sin tredje verdensrekord på 12 dager, men rev tre ganger på 6,19 i Lievin onsdag kveld.

Av NTB | 19.02.2020 22:16:08

Sport: Den amerikanskfødte 20-åringen slettet Renaud Lavillenies nesten seks år gamle rekord da han gikk over 6,17 i Torun 8. februar, og han forbedret rekorden sin med en centimeter i Glasgow en uke senere. Onsdag holdt han på å legge på en ny centimeter.

Han gikk enkelt over 5,60, 5,80 og 5,90. Deretter svingte han seg over 6,07.

– Jeg har aldri sett noen gå over 6,07 så lett, sa far og trener Greg Duplantis til svenske Kanal 9.

Seieren i konkurransen var i boks, og da kunne Duplantis kommandere lista opp på rekordhøyden 6,19. Der fikk han sitt første riv for kvelden.

I tilløpet for neste forsøk ble han forstyrret av noe som skjedde i hallen og stoppet opp. Da han prøvde igjen, rev han så vidt. Så måtte han vente lenge på å hoppe for tredje gang, og da rev han klart.

– Det avbrutte forsøket kan ha påvirket ham, men det var en bra dag, sa Greg Duplantis.

I samme stevne løp Vladimir Vukicevic 60 meter hekk. Med 7,87 ble han nummer fem i sitt heat og nummer 10 totalt. Det holdt ikke til finaleplass.

(©NTB)

Flere nyheter: