Menu
grill
Arkivbilde: Privat

Du kan fortsatt grille på terrassen

- Det er fremdeles lov til å grille på egen eiendom. Det skriver brannvesenet på haugalandet i en pressemelding nå i ettermiddag.

Av Egil M Solberg | 08.06.2018 15:29:03

Grilling: Brannvesenene i Bokn, Haugesund, Karmøy, Suldal, Sveio, Tysvær og Utsira får mange henvendelser om det er lov til å grille i egen hage eller på terrassen hjemme.

– Det er ikke innført noe forbud mot å grille på privat eiendom på Haugalandet. Vi anbefaler at det brukes gass eller elektrisk grill. Grilling på annen eiendom som f.eks. en barnehage, en skole eller en bedrift er heller ikke forbudt av brannvesenene, opplyser leder i forebyggende avdeling ved Karmøy brann- og redningsvesen, Audun Matre.

Brannvesenet minner likevel om at det er tørt og at alle har en plikt til vise forsiktighet slik at brann ikke oppstår.

– Man bør derfor tenke seg om hvor man plasserer grillen. Ha god avstand til bygninger og brennbare materialer/vegetasjon, samt ha slukkeutstyr tilgjengelig, sier Matre.

Mange har gått til anskaffelse av bålpanner og bruker disse til grilling. Vær
oppmerksom på at bålpanner ofte har kortere avstand til bakken, og varmestrålingen fra bålpannen kan antenne brennbare materialer/vegetasjon som befinner seg under eller i nærheten, heter det i pressemeldingen.

– Bruk av bålpanner med ved tillates ikke, da gnister fra ved som brenner kan fly av gårde og antenne nærområder. Vi minner også på at det er innført bålforbud og forbud mot å grille i og i nærheten av skog og utmark. Dette gjelder også på tilrettelagte grill- og bålplasser, sier Matre.

I disse dager ber brannvesenet om at folk er bevisste på brannfaren og ikke bruker åpen ild eller griller på stranda, i skogen eller i fjellet.

– Til slutt er det verdt å nevne at den som griller er selv ansvarlig og må selv vurdere om det er forhold til å grille, sier Matre.

Om en brann oppstår må brannvesenet varsles umiddelbart på telefonnummer 110.

– Prøv å slokke og få bort det som er truet av brannen. Er det spørsmål til dette, ta kontakt med ditt lokale brannvesen, avslutter lederen i forebyggende avdeling.

Pressemelding gjelder kommunene Bokn, Haugesund, Karmøy, Suldal, Sveio, Tysvær og Utsira.

Flere nyheter: