Menu
Direktør i direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Elisabeth Sørbøe Aarsæther, sier det ikke er hensiktsmessig at 500 personer i samfunnskritiske funksjoner skulle prioriteres i vaksinekøen. Arkivfoto: Trond Reidar Teigen / NTB

DSB anbefalte ikke å la folk i samfunnskritiske funksjoner gå foran i vaksinekøen

I en utredning konkluderte FHI og DSB med at det ikke var hensiktsmessig at personer med samfunnskritiske funksjoner skulle prioriteres i vaksinekøen.

Av NTB | 25.05.2021 16:37:42

Politikk: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Folkehelseinstituttet har i sitt faglige innspill ikke anbefalt å prioritere gruppene som regjeringen nå har avsatt vaksiner til, fra 1. juni, opplyser DSB-direktør Elisabeth Aarsæther til TV 2.

Deres vurdering var at med antatt lavt smittetrykk framover, og gitt at mange i denne gruppen vil være vaksinerte på grunn av alder allerede, var det neppe hensiktsmessig å bruke ressurser på ytterligere kartlegging av personell i kritiske samfunnsfunksjoner.

– De fleste ansatte i kritiske samfunnsfunksjoner jobber heller ikke i første linje mot publikum og er derfor ikke spesielt smitteutsatte, sier Aarsæther til TV 2.

Beslutningen om å la inntil 5.000 personer med samfunnskritiske nøkkelfunksjon gå foran i vaksinekøen, kommer fra Justis- og beredskapsdepartementet.

– Den faglige beredskapsanbefalingen fra justisdepartementet har vært at styring og ledelse faktisk burde vært prioritert tidligere, uten at vi har fulgt dette. Nå mener vi at det er riktig å gjøre det, sier justisminister Monica Mæland til VG.

(©NTB)

Flere nyheter: