Menu
Foto: Leon Neal / AP / NTB

Drop in-vaksinering for de over 75

Er du 75 år eller mer, anbefales det at du tar en ny oppfriskningsdose mot korona. 28. juli og 4. august blir det drop in på Bygnes. Ellers kan du bestille time.

Av Egil M Solberg | 25.07.2022 17:16:34

Vaksinering: Drop in-vaksineringen skjer på koronasenteret på Bygnes 28. juli og 4. august, begge dager klokka 17 til 19.

Folkehelseinstituttet (FHI) melder at vi er i en sommerbølge med økt smitte som følge av at en ny variant av omikron (BA.5).

Det anbefales derfor en ny oppfriskingsdose til alle som er 75 år og eldre.

Vaksinen blir gitt på koronasenteret på Bygnes. Du kan bestille time til din vaksinedose nå.

Den nye varianten av koronavirus (omikron BA.5) kan gi sykdom selv om du har gjennomgått korona tidligere. Dette gjelder uansett hvilken type korona du har hatt tidligere, og uansett på hvilket tidspunkt du hadde det.

For de fleste er det også minst et halvt år siden de fikk forrige oppfriskningsdose, slik at beskyttelsen fra tidligere vaksine er blitt dårligere.

Omikron BA.5 har ført til økt antall innleggelser på sykehus, spesielt hos eldre over 75 år. Det er også tegn til at BA.5 kan gi sykdom dypere ned i lungene enn tidligere omikronvarianter.

Det anbefales derfor at alle som er 75 år og eldre nå tar en ny oppfriskningsdose med koronavaksine. Kommunen har allerede sendt ut SMS med invitasjon til alle over 75 år.

Du bestiller time for vaksine på en av disse måtene

* Koronatelefonen: 52 81 23 60
* Via lenke i SMS fra kommunen
* På nettsider: https://www.karmoy.kommune.no/korona

Det må ha gått minst 4 måneder siden du fikk forrige vaksinedose.

PS: Dersom du nylig har gjennomgått koronasykdom, må du vente minst 3 uker fra du ble frisk til du kan få oppfriskningsdose.

Beboere på sykehjem og skrøpelige pasienter med hjemmetjeneste har allerede fått tilbud om vaksinen der de bor.

Flere nyheter: