fbpx
Menu
Danmarks dronning Margrethe under et besøk i Dannevirke i Schleswig-Flensburg, ved den tidligere grensa mellom Tyskland og Danmark torsdag. Foto: Carsten Rehder/dpa via AP) / NTB scanpix

Dronning Margrethes invitasjon til Trump står ved lag

Donald Trump har en stående invitasjon til å besøke Danmark, meddeler dronning Margrethe etter at USAs president på kort varsel avlyste et planlagt besøk.

Av NTB | 05.09.2019 18:51:30

Kuriosa og kjendiser: Trump skulle ha besøkt Danmark 2. og 3. september, men avlyste reisen da statsminister Mette Frederiksen to uker før avviste å diskutere et mulig salg av Grønland.

– Det kan jo skje at man blir nødt til å avlyse et besøk. Og så får man se om det blir gjentatt senere, sier dronning Margrethe til dansk TV 2 torsdag.

– Jeg regner med at det snarere blir til at han sier: «nå kan jeg godt», fordi invitasjonen står ved lag, tilføyer det danske statsoverhodet.

Det vakte stor oppsikt og hoderysting da Trump i august kunngjorde at han ville kjøpe Grønland for drøyt 5 milliarder kroner.

Da han fikk tvert nei, avlyste Trump det planlagte statsbesøket og beskrev avslaget fra Frederiksen som «upassende og vemmelig». Men etter å ha snakket med statsministeren på telefon noen dager senere karakteriserte han henne som «en vidunderlig kvinne».

(©NTB)

Flere nyheter: