reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Dronning Elizabeth har sittet 68 år på tronen, og kun tre ganger før holdt ekstraordinær taler i forbindelse med nasjonale kriser. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix.

Dronning Elizabeth takket alle som holder seg hjemme

I sin tale til folket palmesøndag rettet dronning Elizabeth en takk til alle briter som holder seg hjemme under koronapandemien

Av NTB | 05.04.2020 21:17:44

Medisin og helse: – På den måten hjelper de å beskytte de mest sårbare blant oss, sa den 93 år gamle monarken i talen som ble sendt i opptak fra Windsor Castle.

– Jeg håper at i årene som kommer, vil alle være i stand til å være stolte av hvordan vi responderte på denne utfordringen, sa dronning Elizabeth.

Hun påpekte at landet har stått overfor utfordringer før, men at denne er annerledes.

– Vi skal lykkes, og det vil være takket være hver og en av oss.

Dronningen oppfordret også folk til å holde ut i troen på at alt vil ble bedre,

– Vi skal være sammen med vennene våre igjen, vi skal være sammen med familiene igjen.

«Vi vil møtes igjen», fortsatte dronningen, noe mange oppfattet som en henvisning til Vera Lynns berømte sang «We’ll Meet Again» fra andre verdenskrig. I løpet av talen mintes dronningen også smerten mange opplevde ved å være atskilt fra sine kjære under andre verdenskrig.

Som Sveriges konge Carl Gustaf også gjorde i sin tale til folket litt tidligere på kvelden palmesøndag, rettet den britiske dronningen en varm takk til landets helsearbeidere.

De nyeste tallene fra Storbritannia viser at nesten 5.000 mennesker er døde, mens over 47.000 er smittet av koronaviruset.

(©NTB)

Flere nyheter: