Menu
Amahl Pellegrino (midten) jubler sammen med Patrick Berg (t.v.) og Ulrik Saltnes, etter at han økte hjemmelagets ledelse til 3-0 i conferenceligaen mot Zorja Lugansk på Aspmyra stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Drømmestart i Europa for Glimt – Saltnes, Solbakken og Pellegrino ga 3-1 over Zorja Lugansk

Bodø/Glimt fikk en drømmestart i sin første sesong i europeisk fotball. Etter en omgang med nerver kom Glimt ut i 100 og kjørte over Zorja Lugansk etter pause.

Av NTB | 16.09.2021 22:52:20

Sport: Hjemme mot Zorja Lugansk fra Ukraina, som slo Leicester i fjor, ble det en omgang med stang ut før Glimt-spillerne fikk nervene i sjakk i pausepraten. Etter hvilen rullet Glimt over gjestene fra start. Det kunne ha stått både 3- og 4-0 tidlig i andre omgang.

Ulrik Saltnes har vært en av de viktigste spillerne i Glimt-laget som har skrevet seg inn i historiebøkene etter seriegullet i fjor. I år er laget den eneste norske representanten i europacupene.

Nettopp Saltnes fikk æren av å score Glimts første mål i et europeisk gruppespill da han headet en corner i mål etter 48 minutter. To minutter senere doblet Ola Solbakken ledelsen før Amahl Pellegrino la på til 3-0 med en frekk chip.

På overtid kom et lite skår i gleden da Artem Hromov scoret for gjestene.

Glimt fikk uansett en god start på gruppespillet i conferenceligaen. Overkjøringen i starten av andre omgang gir håp om en magisk høst for Glimt. De andre lagene i gruppa er Roma og CSKA Sofia. José Mourinhos Roma åpnet i likhet med Glimt med seier torsdag.

Han fikk imidlertid en dårlig berøring og fikk verken avsluttet eller sendt ballen til en lagkamerat.

Også Saltnes og kaptein Patrick Berg prøvde seg i første omgang, men sjansene ble brent. Samtidig spilte gjestene seg mer og mer inn i kampen, og til pause var det 6-6 i avslutninger og 0-0 i mål.

Glimt-stjernen Saltnes steg til værs og headet ballen i mål til stor jubel på Aspmyra. Gultrøyene var tydelig preget av den historiske begivenheten i første omgang, men kom ut med fullt trykk etter pause.

Bare to minutter etter Saltnes mål kom 2-0. Glimt vant ballen, og det gikk lynhurtig i lengderetning. Ballen endte hos Erik Botheim, som spilte fri Ola Solbakken. Han skjøt vakkert opp i vinkelen.

I løpet av to minutter hadde Glimt festet et solid grep om kampen.

Etter en times spill fikk også Pellegrino målet sitt. Han fikk ballen levert av en Zorja-stopper, så opp og chippet ballen frekt over keeper som var på halvdistanse.

Glimt strålte i andreomgangen og kunne ha vunnet langt mer. Saltnes hadde blant annet en avslutning i stolpen. Hromovs 1-3-mål på overtid la ingen demper på festen på Aspmyra. I neste runde venter bortekamp mot CSKA Sofia.

Det kunne ha blitt en drømmeåpning allerede i kampens første spilleminutt. Amahl Pellegrino stormet i angrep og rundet keeper før det var spilt 30 sekunder.

Etter pause stormet Glimt igjen i angrep. Akkurat som i første omgang, kom Pellegrino seg til en stor sjanse umiddelbart etter hvilen. Det endte med en corner, og på den fikk vertene endelig uttelling.

Zorja presset på for å komme tilbake i kampen, men da sto Nikita Khajkin fram som en matchvinner i Glimt-målet.

(©NTB)