Menu
Bruno Fernandes og Mason Greenwood kom begge på scoringslisten etter assist fra Paul Pogba. Fernandes sørget for hat trick i Manchester Uniteds 5-1-seier. Foto: Jon Super / AP / NTB

Drømmestart for Solskjærs United – Pogba og Fernandes herjet med Leeds

Paul Pogba og Bruno Fernandes storspilte i serieåpningen for Manchester United. Foran et nesten fullsatt Old Trafford bidro de sterkt til 5-1-seier over Leeds.

Av NTB | 14.08.2021 15:37:07

Sport: Ole Gunnar Solskjærs lag kom kjapt ut av startblokkene i seriepremieren på hjemmebane og etter et par gode sjanser ble forspilt, var det selvfølgelig Bruno Fernandes som kunne åpne målkontoen etter 31 minutter.

Luke Ayling utlignet like etter hvilen, men Pogba og Fernandes hadde ingen planer om at det skulle stoppe festen for de rødkledde. Pogba serverte først Greenwood og så Fernandes da Solskjærs lag gikk opp til 3-1 rett etter Aylings utligning.

Like etter sikret Fernandes hat trick da han banket inn 4-1 etter en fantastisk pasning fra Victor Lindelöf, før Pogba skulle stå for sin fjerde assist for dagen da Fred ble med på festen og la på til 5-1.

Jadon Sancho fikk debuten da han kom inn med 16 minutter igjen å spille og før kamp ble Raphaël Varane bekreftet klar og presentert for fansen, på det som ble en skikkelig jubeldag på Old Trafford.

Neste kamp for Manchester United er borte mot Southampton neste søndag. Leeds skal spille hjemme mot Everton dagen før.

Bortelaget holdt likevel på å forære et mål etter drøyt ti minutter da en feilpasning gjorde at Pascal Struijk klarerte ballen i Mason Greenwood. Ballen hadde retning mot mål, men Illan Meslier i Leeds-buret fikk så vidt fistet til corner.

To minutter senere serverte Greenwood til Paul Pogba, som satt ballen utenfor da han kom alene med Meslier.

Leeds fikk en god mulighet ved Rodrigo etter 26 minutter, men fem minutter senere sendte Fernandes Manchester United i føringen. Portugiseren ble sendt alene gjennom etter flott forarbeid fra Pogba og fikk lurt ballen i mål via Meslier, som nesten reddet Leeds på ny.

Hjemmelaget var flere ganger på farten og kunne økt ledelsen før hvilen, men måtte nøye seg med 1-0 til pause etter en fartsfylt 1. omgang.

Kristoffer Klaesson var på plass på benken til Leeds etter overgangen fra Vålerenga i sommer og han fikk se førstekeeper Illan Meslier hindre at Manchester United økte ledelsen før pause.

Leeds-fansen, som endelig kunne reise på bortekamp igjen, jublet hemningsløst, men jubelen stilnet få minutter etter da de røde djevlene gikk opp i ledelsen på ny. Pogba fant Greenwood med en strøken gjennombruddspasning og engelskmannen banket ballen i mål.

Dagens tredje målgivende pasning fikk Pogba kun to minutter senere da de rødkledde gikk opp til 3-1.

Franskmannen spilte gjennom Fernandes, som vendte vekk forsvaret før han snek ballen over mållinjen. Ayling prøvde forgjeves å klarere på strek, men mållinjeteknologien bekreftet at ballen akkurat var over streken.

Seks minutter senere scoret Fernandes sitt hat trick med nok en klassescoring. Denne gangen var det Victor Lindelöf som sto for krempasningen, da han fra egen banehalvdel fant Fernandes på vei bak forsvaret. Om pasningen var vakker var avslutning nesten like pen, for Fernandes banket ballen i nettaket på første touch.

Etter 74 minutter var det klart for Jadon Sanchos debut. Kantspilleren kom for mangfoldige millioner i sommer, men var ikke helt klar til å starte for Solskjærs lag lørdag.

– Det er for tidlig for ham å starte. Han har hatt ferie etter EM, vært syk og har bare trent med oss fire dager. Han er klar til å komme innpå og utgjøre en forskjell, sa Solskjær om Sancho før kampen.

Sancho erstattet Daniel James, mens Pogba gikk av banen til øredøvende jubel da han ble byttet ut med Anthony Martial.

Martial var tilbake etter å ha vært skadd mot slutten av forrige sesong.

Solskjærs United tok initiativet i kampen, mot et Leeds-lag som satset på raske kontringer for å få med seg poeng i en tøff bortekamp.

Meslier fikk det langt tøffere i 2. omgang, men først var det Leeds som skulle score kort tid etter hvilen. Utligningen var takket være et drømmemål av høyreback Luke Ayling. 29-åringen fikk ballen fra venstreback Stuart Dallas og klinte ballen opp i krysset fra like utenfor 16-meteren.

I det 69. minutt sto Paul Pogba for nok en målgivende pasning da Manchester United kom på nok et flott angrep som endte med at Fred kunne legge på til 5-1.

(©NTB)

Flere nyheter: