fbpx
Menu
Magnus Carlsen vant mot rivalen Anish Giri. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Drømmestart for Carlsen i Kroatia

Magnus Carlsen brukte kun 23 trekk på å slå Anish Giri i åpningspartiet av Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Nordmannen har nå 69 strake partier uten tap.

Av NTB | 26.06.2019 19:49:44

Sport: Sjakkstjernen har fått mye oppmerksomhet for andre ting enn sjakkspill den siste tiden, men leverte til de grader onsdag da han var tilbake ved brettet.

Carlsen spilte med svarte brikker, men klarte å spille ut nederlandske Giri i det første partiet i storturneringen i Kroatia. 28-åringen fintet ut Giri med det han senere forklarte var en bløff, og vant på bare 23 trekk.

Med seieren har Carlsen nå 69 partier langsjakk uten tap. Den nederlandske motstanderen hadde følgende beskrivelse av Carlsen etterpå:

– Han er litt som et speil. Han viser deg hvor dum du er, sa Giri til nettstedet Chess24.

– Måten han dominerer på minner meg om Bobby Fischer mellom 1970 og 72 og meg i mine beste år, sa han til Chess24.

Torsdag fortsetter Carlsen turneringen med parti mot Viswanathan Anand. Da har nordmannen hvite brikker. Storturneringen avsluttes 8. juli.

Carlsen har de siste dagene fått mer oppmerksomhet for at han har opprette klubben Offerspill SK. En av årsakene til dette er å påvirke valget i kongressen i Larvik 7. juli slik at Norges Sjakkforbund inngår sponsoravtale med spillselskapet Kindred. Carlsens valg har skapt voldsom debatt.

Også sjakklegenden Garry Kasparov var imponert over det han så av Carlsen i Zagreb.

(©NTB)

Flere nyheter: