Menu
Haugesund-trener Jostein Grindhaug gratulerer Bruno Leite med drømmetreffet som ga 1-1 mot Vålerenga. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Drømmemål av Leite ga FKH uavgjort mot Vålerenga

Bruno Leites drømmetreff fra distanse i det 88. minutt ga Haugesund 1-1 og poengdeling mot Vålerenga. Han slo til på en halvklaring og skjøt i krysset.

Av NTB | 06.11.2022 19:02:12

Sport: – Skuddet var fantastisk, det må vi bare innse. Den der går inn i Premier League. Det er ikke noe å si på resultatet, sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Discovery.

– Den hadde gått inn i La Liga, Serie A, overalt. Det var som det ikke var jeg som skjøt. Veldig god skuddteknikk, sa Leite selv etter å ha sett målet i reprise.

Tre Vålerenga-spillere prøvde etter tur å nikke ballen unna, men fikk den ikke langt nok vekk. Leite hogg til fra 30 meter og sendte ballen snorrett i krysset.

En fin kontring regissert av innbytter Odin Thiago Holm lå bak Vålerengas ledermål. Holm spilte fram Amor Layouni, som fant Børven alene inne i midten. Alene foran keeper Egil Selvik scoret han sikkert.

– Jeg hadde en annen stor sjanse som jeg burde scoret på. Vi ga vekk kontrollen mot slutten. Det irriterer meg at seieren glapp, sa Børven til Discovery.

– Vi sliter borte mot lag som er direkte. Det har vi sett tidligere i år, men i dag tok vi iallfall poeng. Resultatet er det ikke noe å si på, sa han.

Vålerengas poengtap betyr at laget kan bli nødt til å stoppe Moldes lange seiersrekke for å holde Odd og Tromsø bak seg og beholde 5.-plassen i Eliteserien.

Haugesund er på 10.-plass poenget bak Sarpsborg og Aalesund, og med Viking tre poeng bak seg. I siste runde spiller FKH borte mot et Sandefjord som kjemper for sitt eliteserieliv.

Torgeir Børvens scoring etter en time så lenge ut til å skulle gi Vålerenga tre poeng, men det var ikke ufortjent at hjemmelaget utlignet. FKH presset, men slet med å overliste et VIF-forsvar som hadde landslagsstopper Stefan Strandberg tilbake etter skade.

Mindre irritert var Fagermo.

(©NTB)

Flere nyheter: