Menu
Andreas Vindheim scoret i sin debut for Schalke. Her i aksjon for «Nødlandslaget» mot Østerrike for snart halvannet år siden. Foto: EXPA / Florian Schrötter / NTB

Drømmedebut for Vindheim i Schalkes storseier

Andreas Vindheim debuterte med et brak for Schalke i 5-0-seieren lørdag kveld. Bergenseren noterte seg for mål og assist og var involvert i to andre scoringer.

Av NTB | 22.01.2022 22:36:26

sport: Etter 35 minutter la Vindheim ballen inn foran mål, og Erzgebirge-forsvaret fikk ikke klarert. Simon Terodde satte inn 1-0.

Minuttet etterpå var Vindheim alene gjennom på kontring og klinket ballen over keeper og i mål.

På 4-0 serverte han et lekkert innlegg over hele Erzgebirge-forsvaret og på hodet til Danny Latza som headet inn den definitive spikeren i kista. Like før hadde Latza scoret sitt første mål.

Drøyt 20 minutter før slutt kom Marius Lode inn for Schalke til sin andre kamp etter overgangen fra Bodø/Glimt.

Men Vindheim var ikke ferdig. Den offensive backen kom seg igjen fri på høyresiden og la inn foran mål. Ballen stoppet i en motspiller og havnet hos Marvin Pieringer som satte inn 5-0.

Schalke er tre poeng unna St. Pauli som er på 2.-plass og ligger an til direkte opprykk. Serieleder er Darmstadt med to poeng mer.

Vindheim har spilt for Sparta Praha i to og en halv sesong og er på lån i Schalke fram til sommeren med opsjon på kjøp. Han ble solgt til Sparta Praha etter å ha imponert i Malmö. Sesongen før det spilte han i Brann.

(©NTB)