reklame for Sheiken Bowling
Menu
Therese Johaug alene i tet på tremila i Holmenkollen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Drømmedag for emosjonell Johaug: Knockoutseier i Holmenkollen

Therese Johaug parkerte konkurrentene fullstendig i sitt Holmenkollen-farvel. Det ga henne den 81. triumfen i verdenscupen.

Av NTB | 04.03.2022 11:22:00

Sport: Store deler av den klassiske tremila ble en ren defilering for 33-åringen. Allerede etter snaut sju kilometer fikk Johaug en luke. Ledelsen vokste fort. Etter ytterligere vel 1000 meter, var avstanden ned til toeren Kerttu Niskanen oppe i 18 sekunder. Forspranget økte så mye.

Fredag offentliggjorde Johaug at hun gir seg som toppidrettsutøver etter denne sesongen.

Det var en ikke helt uventet beskjed. Johaug har vært med i verdenseliten siden 2007 og står med 14 VM-gull og fire OL-titler.

– Vi får nyte disse siste øyeblikkene med Johaug. Det kan bli lenge til vi får se noe lignende, sa langrennseksperten Fredrik Aukland under TV2s sending fra Holmenkollen.

Lørdag var det på dagen elleve år siden Johaug tok sin første individuelle internasjonale tittel. 5. mars 2011 utklasset hun feltet i VM på tremila i Holmenkollen. Det ble hennes store gjennombrudd.

Lørdag var det godt med tilskuere ute i løypene for å følge Johaug i hennes siste internasjonale renn på norsk jord. Været kunne ikke vært bedre.

Johaug gikk ut med startnummer der fargene gult og blått kom godt fram. Støtten til krigsrammede Ukraina var tydelig å se på alle løperne. På tribunen fulgte kronprins Haakon rennet sammen med den ukrainske ambassadøren til Norge, Vjatsjeslav Jatsjuk.

Johaug skal gå verdenscupavslutningen i Falun neste helg (ti kilometer fri teknikk og miks stafett). Det er også sannsynlig at hun deltar i NM senere i vinter samt i Skarverennet.

Seieren på tremila i Holmenkollen var Johaugs 81. i verdenscupen. Den første individuelle kom i Italia i januar 2009.

(©NTB)