Menu
Israel anklages for mulige krigsforbrytelser etter å ha bombet boligblokker og bolighus under den siste krigen mot Hamas på Gazastripen. Foto: AP / NTB

Drepte palestinske barn fyller forsiden til israelsk avis

Bilder av 67 palestinske barn som ble drept i de israelske angrepene på Gazastripen, fyller torsdag forsiden til avisa Haaretz.

Av NTB | 27.05.2021 14:22:56

Krig og konflikter: «Dette er prisen for krig» lyder tittelen som ledsager bildene av barna i den israelske avisa, det yngste av dem bare 6 måneder gammelt.

Avisen har samarbeidet med New York Times, som også publiserer bilder av de drepte barna under tittelen «De var bare barn».

Til sammen 254 palestinere ble drept i israelske fly- og artilleriangrep i løpet av de elleve dagene krigen pågikk, før en våpenhvile trådte i kraft før helga.

På israelsk side ble 13 drept i palestinske rakettangrep, blant dem en fem år gammel jente og en 16 år gammel palestinsk jente med israelsk statsborgerskap.

Hamas og andre palestinske grupper anklages for vilkårlige rakettangrep mot sivile områder i Israel.

Elleve av barna som til da var drept, var med i Flyktninghjelpens program for barn med krigstraumer på Gazastripen.

– Nå er de borte, drept sammen med familiene sine, gravlagt sammen med drømmene og marerittene som plaget dem. Vi ber Israel om å stanse denne galskapen, sa Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

– Barn må beskyttes, hjemmene deres må ikke bli bombemål, skoler må ikke bli bombemål. Spar disse barna og familiene deres. Slutt å bombe dem nå, slo han fast.

– Dersom angrepene viser seg å ha vært vilkårlige og på uforholdsmessig vis rammet sivile og sivile objekter, så kan det være snakk om krigsforbrytelser, sa hun i FNs menneskerettsråd.

Britiske BBC publiserte allerede 19. mai bilder av flere av de drepte palestinske barna, det samme gjorde Flyktninghjelpen.

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, etterlyste torsdag beviser fra Israel for at boligblokkene som ble bombet i grus var tilholdssted for militante grupper.

(©NTB)

Flere nyheter: