reklame for Utvik Autoservice
Menu
Politi utenfor boligen der en person er funnet død på Brattholmen på Sotra. Dødsfallet etterforskes som drap og en person er pågrepet i saken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Drapssiktet sønn nekter for å ha noe med drapet å gjøre

En mann tidlig i 20-årene som er siktet for å ha drept sin egen mor på Sotra, nekter straffskyld, skriver Bergens Tidende.

Av NTB | 31.05.2020 17:32:47

Kriminalitet og rettsvesen: – Han vet ikke hvem som står bak. Han vet ingenting om morens dødsfall, sier advokat Jørgen Riple, som forsvarer mannen, til Bergens Tidende rundt klokken 17 søndag.

Den siktede sønnen har søndag sittet i et fem timer langt avhør.

Han ble pågrepet etter at moren i 50-årene ble funnet død lørdag kveld.

– Det er for tidlig å si noe om dødsårsak, hendelsesforløp og bakgrunn for det som har skjedd. En av hypotesene er at dette er et drap, men vi jobber ut ifra flere hypoteser, og vi binder oss ikke til noen hypoteser så tidlig i etterforskningen, sa politiadvokat Christine Møen Wisløff i Vest politidistrikt på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Gjennom lørdag kveld og natt til søndag har politiet foretatt vitneavhør av personen som varslet om funnet av den døde kvinnen, naboer og omgangskretsen til de involverte i saken. Det er også gjennomført en rundspørring i nærområdet.

Rettsmedisiner var ved boligen natt til søndag og gjorde undersøkelser, men fornærmede vil først bli obdusert og formelt identifisert på Gades Institutt på tirsdag.

Kvinnens familie er varslet og har fått oppnevnt bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs. Til Bergens Tidende sier hun at familien er i dyp sorg, og at de har det vanskelig.

– Meldingen om tragedien kom som et stort sjokk for familien, sier hun.

Like etter klokken 21 ble mannen i tidlig 20-årene pågrepet og siktet for drap. Mannen er kvinnens sønn, opplyste politiadvokat Christine Møen Wisløff på pressekonferansen.

Mannen ble ikke pågrepet i boligen der kvinnen ble funnet, men politiet vil ikke opplyse hvor han befant seg da han ble pågrepet, eller om det er funnet noe drapsvåpen.

Han ble transportert til politihuset i Bergen, hvor det ble tatt kriminaltekniske undersøkelser av han før han ble satt i arresten.

Politiet vil ta stilling til om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling senere.

Politiet var tidligere søndag sparsommelige med opplysninger.

Videre har kriminaletterforskere gjennom natten gjort undersøkelser i huset der avdøde ble funnet. Det er også sikret en del elektroniske spor. Kriminalteknikerne fortsetter arbeidet i boligen søndag.

Det var klokken 20.37 lørdag kveld at politiet fikk melding fra vitner på stedet om at kvinnen var funnet død.

Flere nyheter: