Menu
Politiet gjør undersøkelser etter at en mann ble funnet død i en leilighet i på Lademoen i Trondheim lørdag morgen. En mann er siktet for drap i saken. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Drapssiktet mann i Trondheim avhøres ikke lørdag

Mannen i 50-årene som er siktet for drap i Trondheim, blir ikke avhørt lørdag, opplyser forsvareren hans.

Av NTB | 15.05.2021 21:55:42

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen ble pågrepet etter at politiet fant en mann død i en leilighet i Trondheim lørdag morgen. Lørdag ettermiddag sa politiet at de regnet med å få avhørt den siktede i løpet av kvelden.

Advokat Kolbjørn Lium, som er oppnevnt som forsvarer for den drapssiktede mannen, sier det ikke vil skje. Han hadde lørdag kveld møtt klienten sin.

– Han har ikke vært i avhør ennå, og det er uklart når det vil skje. Men vi har ikke snakket om straffskyld. Det har ikke vært et tema så langt, sier Lium til NRK.

En mann i 50-årene som var i leiligheten, ble pågrepet og er siktet for drap, opplyser politiet i en pressemelding. Den siktede bor i boligen hvor den avdøde ble funnet, opplyser operasjonsleder Frode Tystad til Adresseavisen.

– Han er ennå ikke avhørt. Det vil bli tatt stilling til eventuell varetektsfengsling i løpet av helgen, sier påtaleansvarlig Hans Vang i Trøndelag politidistrikt.

Obduksjonen skulle etter planen bli gjennomført lørdag kveld.

Den avdøde er ennå ikke identifisert og de pårørende er derfor ikke varslet. Politiet bekrefter imidlertid lørdag ettermiddag at den drepte er voksen mann.

– Vi mener å være ganske sikre på hvem avdøde er, men får det ikke endelig bekreftet før senere i dag, sier Vang til NRK lørdag ettermiddag.

I tillegg har de sperret av en parkeringsplass der det står biler som er utsatt for hærverk, melder Nidaros. Vang sier til VG at det dreier seg om oppskårne dekk på bilene.

– I forbindelse med pågripelsen har siktede knyttet seg selv til hærverket. Det er for tidlig å si noe om når, men det er noe vi må prøve å få et nærmere svar på, sier Vang.

De mener det kan være en sammenheng mellom dette skadeverket og det mistenkelige dødsfallet, og vil gjøre tekniske undersøkelser.

Politiet fikk melding klokken 8.14 lørdag fra helsepersonell om at en død person var funnet i en privat leilighet på Lademoen i Trondheim.

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, og kan foreløpig ikke si noe mer konkret om hva som har skjedd. Vi regner med å få flere svar når de tekniske undersøkelsene er ferdige og obduksjon er gjennomført, sier Vang.

Politiet har igangsatt en bred etterforskning, og er i gang med tekniske undersøkelser på åstedet, rundspørringer i området og avhør.

Flere nyheter: