Menu
En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene. Kvinnen ble funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Drapssiktet mann i Sandefjord tidligere dømt for drap

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept en kvinne i Sandefjord søndag, ble løslatt etter en drapsdom i 2018, skriver Sandefjords Blad.

Av NTB | 03.02.2020 12:15:57

Kriminalitet og rettsvesen: I 2018 slapp mannen ut av fengsel etter å ha sonet for et drap han ble dømt for på 2000-tallet.

Mannen ble i oktober 2018, bare tre uker etter løslatelsen fra drapsdommen, forsøkt stanset av politiet i Larvik da han satt bak rattet i en bil. Det ble en biljakt i stor fart, før mannen endte ferden i et autovern i Frankendalsveien i Larvik, skriver Sandefjords Blad.

I bilen fant politiet tusenvis av narkotiske tabletter.

– Vi planlegger for et fengslingsmøte tirsdag, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han sier den drapssiktede mannen i 40-årene var kjæreste med den drepte kvinnen. Begge er fra Vestfold og er norske borgere.

– Mannen er en kjenning av politiet. Det er det jeg kan si om han nå. Han er ikke avhørt, det vil tidligst skje i ettermiddag, sier politiinspektøren.

Sakrisvold sier at avdøde er sendt til obduksjon, og at obduksjonen blir gjennomført mandag. Han vil ikke si noe om hvordan kvinnen ble drept.

Advokat Jonny Sveen som er oppnevnt som forsvarer for mannen sier han ikke har tatt stilling til straffskyld.

– Jeg har ikke snakket med min klient. Det ble ikke tid til det søndag, men jeg vil snakke med ham senere mandag. Det er for tidlig å kommentere spørsmål om straffskyld, sier Jonny Sveen til NTB.

Politiet tar sikte på å fremstille den siktede for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett klokken 13 tirsdag.

Politiet ble varslet om saken i 15.20-tiden søndag. Kvinnen ble funnet i en leilighet i et boligområde litt utenfor bysentrum. Den siktede var ikke på åstedet da politiet kom fram, men ble pågrepet et sted i Sandefjord uten dramatikk litt før klokken 17 søndag ettermiddag.

(©NTB)

Flere nyheter: