Menu
En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene. Kvinnen ble funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Drapssiktet mann i Sandefjord avhøres mandag kveld

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept kjæresten sin søndag, skal etter planen avhøres mandag kveld, opplyser politiet.

Av NTB | 03.02.2020 19:30:57

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har dannet oss et bilde av hva som har skjedd, men det er for tidlig å konkludere. Derfor ber vi publikum om tips i saken. Vi ønsker et så fullstendig bilde som mulig, og derfor er vi avhengig av at siktede forklarer seg, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Sørøst politidistrikt til NTB søndag kveld.

Mannen blir framstilt for varetektsfengsling tirsdag klokken 11 i Vestfold tingrett.

Kvinnen i 30-årene ble funnet drept i en leilighet utenfor bysentrum i Sandefjord søndag ettermiddag.

Mannen ble i oktober 2018, bare tre uker etter løslatelsen fra drapsdommen, forsøkt stanset av politiet i Larvik da han satt bak rattet i en bil. Det ble en biljakt i stor fart, før mannen endte ferden i et autovern i Frankendalsveien i Larvik, skriver Sandefjords Blad. I bilen fant politiet tusenvis av narkotiske tabletter.

Politiinspektøren vil ikke bekrefte at mannen tidligere er drapsdømt, men bekrefter at mannen er en kjenning av politiet og at han tidligere er domfelt.

Politiet ble varslet om saken i 15.20-tiden søndag. Kvinnen ble funnet i en leilighet i et boligområde litt utenfor bysentrum. Den siktede var ikke på åstedet da politiet kom fram, men ble pågrepet et annet sted i Sandefjord noen timer senere uten dramatikk.

Det var flere vitner som varslet politiet om den døde kvinnen.

– De ble avhørt i går og vil bli avhørt ytterligere, opplyser Sakrisvold.

Advokat Jonny Sveen som er oppnevnt som forsvarer for mannen, sier at siktede ikke har tatt stilling til straffskyld.

– Jeg har ikke snakket med min klient. Det ble ikke tid til det søndag, men jeg vil snakke med ham senere mandag. Det er for tidlig å kommentere spørsmål om straffskyld, sa Jonny Sveen til NTB mandag formiddag.

I 2018 slapp mannen ut av fengsel etter å ha sonet for et drap han ble dømt for på 2000-tallet.

Politiinspektøren sier at den drapssiktede mannen var kjæreste med den drepte kvinnen. Begge er fra Vestfold og er norske borgere.

Sakrisvold sier at avdøde er sendt til obduksjon, og at obduksjonen blir gjennomført mandag. Han vil ikke si noe om hvordan kvinnen ble drept.

(©NTB)

Flere nyheter: