Menu
En mann i 30-årene er siktet for drap på en kvinne i 60-årene i Ålgård i Rogaland. Kvinnen ble funnet skadd i en brennende bolig og ble senere erklært død. Foto: Carina Johansen / NTB

Drapssiktet mann i Ålgård erkjenner å ha vært på åstedet – nekter straffskyld

Mannen i 30-årene som er siktet for drap på en kvinne i 60-årene i Ålgård i Rogaland, nekter straffskyld, men erkjenner å ha vært på åstedet.

Av NTB | 22.12.2020 16:08:24

Kriminalitet og rettsvesen: – Han har forklart seg, men politiet ønsker ikke å gå i detaljer om hva han har sagt om foranledning eller relasjonen til kvinnen, sier politiinspektør Lars Ole Berge i en pressemelding.

Kvinnen ble funnet skadd i en brennende bolig på Ålgård på Jæren sent mandag kveld og ble senere erklært død på Stavanger universitetssjukehus.

Den siktede mannen er tidligere domfelt.

– Mannen oppholdt seg hos en bekjent på en adresse på Ålgård. Det er ikke rettet mistanke mot denne personen, men det er likevel gjort kriminalteknisk undersøkelse i denne boligen i og med at siktede har oppholdt seg der, sier Berge.

Politiet ønsker ikke å kommentere hva slags type lovbrudd den siktede tidligere er dømt for.

Den siktede har sagt at det ikke brant på stedet da han dro derfra.

Det hadde heller ikke kommet noen foreløpig obduksjonsrapport av den avdøde.

– Dermed er det mye som fortsatt er uklart i denne saken. Foreløpig vet vi verken hva som er dødsårsaken eller brannårsaken, sier Bråstein til avisen.

Politiet har tidligere gått ut med at det er en relasjon mellom siktede og avdøde, men de skal ikke være i familie. De skal i løpet av onsdag starte kriminaltekniske undersøkelser, med bistand fra Kripos. Tirsdag har en rekke vitner blitt avhørt.

Det skal tirsdag ettermiddag ikke ha vært berammet noe fengslingsmøte, opplyser siktedes forsvarer Vegard Bråstein til Stavanger Aftenblad.

Flere nyheter: