reklame for Utvik Autoservice
Menu
En kvinne i 70-årene ble torsdag funnet død i en leilighet på Åssiden i Drammen. En kvinne i 30-årene er siktet for drap. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Drapssiktet kvinne i Drammen avhøres tidligst fredag

En kvinne i 30-årene er siktet for å ha drept en kvinne i 70-årene som ble funnet død i leiligheten sin på Åssiden i Drammen. Den siktede er ikke avhørt ennå.

Av NTB | 12.11.2020 20:23:02

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk melding om funnet av den døde kvinnen torsdag klokka 10.21.

Noen timer senere meldte Drammens Tidende at en kvinne var pågrepet i forbindelse med dødsfallet.

– Det kom blant annet opplysninger om at det hadde vært en person i bygget som hadde utført skadeverk, men jeg kan ikke si så mye mer enn det, sier han.

Kvinnen har fått oppnevnt advokat Andrea Wisløff som forsvarer. Advokaten snakket med den siktede kvinnen torsdag kveld.

– Hun vil ikke bli avhørt før tidligst i morgen, og jeg ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt, skriver Wisløff i en melding til NTB.

– Det er trolig ingen relasjon mellom avdøde og den pågrepne, sier Aas.

Kvinnen ble pågrepet i en leilighet i annen bolig i nærheten av der kvinnen i 70-årene ble funnet død. En mann som også oppholdt seg på adressen da kvinnen i 30-årene ble pågrepet, har status som vitne, opplyser Aas.

– Det er ingenting som tilsier at det er flere som har utført handlingen, sier han.

Overfor Drammens Tidende bekrefter etterforskningsleder Jan-Henrik Håkestad at den siktede og den døde en periode bodde i samme blokk.

Aas vil heller ikke kommentere om politiet har gjort funn av et mulig drapsvåpen.

– I tillegg til taktisk etterforskning på stedet får vi også bistand fra Kripos til den tekniske etterforskningen, sier han.

Dersom noen har tips i saken, ønsker politiet at de tar kontakt på telefon 476 96 400.

Politistasjonssjef Øyvind Aas i Drammen opplyser til NTB at det var på bakgrunn av vitneopplysninger at politiet pågrep kvinnen.

Kvinnen, som er i 30-årene, er siktet for drap. Hun er kjent av politiet fra tidligere.

Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere hvordan kvinnen i 70-årene ble drept. De etterforsker nå dødsfallet for å finne ut hva som har skjedd.

Flere nyheter: