Menu
En person døde fredag etter en alvorlig voldshendelse i Hov i Søndre Land. En person er siktet for drap. Foto: Kristin Stavik Moshagen / Oppland Arbeiderblad / NTB scanpix

Drapssiktet i Søndre Land varetektsfengslet i fire uker

Mannen som er siktet for drap i Hov i Søndre Land, er varetektsfengslet i fire uker. Han erkjenner ikke straffskyld.

Av NTB | 20.01.2020 16:24:47

Kriminalitet og rettsvesen: Fengslingsmøtet ble holdt som kontorforretning i Gjøvik tingrett uten partene til stede.

– Mannen samtykker til fengsling i lys av den alvorlige siktelsen og på grunn av hans ønske om at politiet skal få klarhet i hva som har skjedd, skriver siktedes forsvarer, advokat Frode Aabak, i en SMS til NTB.

Mannen har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen.

– Ut fra hva min klient har forklart om det han husker fra hendelsen, har han i samråd med meg ikke erkjent straffskyld på dette tidspunktet, skriver Aabak videre.

– Etterforskningen pågår for fullt, og det har blitt gjennomført flere undersøkelser og avhør i løpet av helgen, opplyser Innlandet postdistrikt.

Politiet fikk melding om saken fredag kveld klokka 21.24. Hendelsen skjedde i en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov.

Fire personer ble pågrepet av politiet. En mann er siktet for drap, mens tre menn er siktet for kroppskrenkelse. Disse tre ble løslatt av politiet søndag, men de er fortsatt siktet i saken.

Politiet har gjort beslag i en kniv som antas å være drapsvåpenet. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ikke klar, men ventes i løpet av uken. Politidistriktet har anmodet Kripos om teknisk bistand.

34 år gamle Roar Engelund døde, og saken etterforskes nå altså som et drap.

(©NTB)

Flere nyheter: