Menu
En person døde fredag etter en alvorlig voldshendelse i Hov i Søndre Land. En person er siktet for drap. Foto: Kristin Stavik Moshagen / Oppland Arbeiderblad / NTB scanpix

Drapssiktet i Søndre Land erkjenner ikke straffskyld

Mannen siktet for drap etter den alvorlige voldshendelsen i Hov i Søndre Land fredag, fremstilles for varetektsfengsling mandag. Han erkjenner ikke straffskyld.

Av NTB | 20.01.2020 09:09:45

Kriminalitet og rettsvesen: Fengslingsmøtet blir holdt som kontorforretning uten partene til stede.

– Mannen samtykker til fengsling i lys av den alvorlige siktelsen og på grunn av hans ønske om at politiet skal få klarhet i hva som har skjedd, skriver siktedes forsvarer, advokat Frode Aabak, i en SMS til NTB.

Mannen har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen.

– Ut fra hva min klient har forklart om det han husker fra hendelsen, har han i samråd med meg ikke erkjent straffskyld på dette tidspunktet, skriver Aabak videre.

Søndag kveld løslot politiet tre av de fire som ble pågrepet etter hendelsen. Alle de fire er avhørt i løpet av helgen.

Politiet fikk melding om den alvorlige hendelsen fredag kveld klokka 21.24. Hendelsen skjedde i en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov. 34 år gamle Roar Engelund døde, og saken etterforskes nå altså som et drap.

Fire personer ble pågrepet av politiet etter hendelsen. En mann er siktet for drap, mens tre menn er siktet for kroppskrenkelse. Disse tre ble løslatt av politiet søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: