Menu
Politi og krimteknikere ved boligen i Noresund i Krødsherad der en 40 år gammel kvinne ble funnet hardt skadd natt til tirsdag. Hun døde av skadene. Hennes samboer, en 39 år gammel mann, er pågrepet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Drapssiktet i Noresund samtykker til fengsling

Mannen som er siktet for drap på en 40 år gammel kvinne i Noresund, samtykker til varetektsfengsling. Politiet ber om fire uker med to uker i isolasjon.

Av NTB | 06.04.2022 09:04:27

Kriminalitet og rettsvesen: – Mannen har gitt en detaljert forklaring til politiet om det som har skjedd i denne alvorlige saken, men jeg kan ikke si mer om hva som har kommet fram i selve avhøret, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sørøst politidistrikt.

– Han har gitt en detaljert forklaring om sin oppfatning av hendelsen, og så må den sjekkes opp mot særlig tekniske spor på stedet, utdyper Kostveit overfor NTB.

39-åringens forsvarer er advokat Knut Henning Larsen.

– Jeg kan ikke gi noen detaljer, men kan bekrefte at det ble gjennomført avhør i mange timer i går. Min klient forklarte seg detaljert om den tragiske hendelsen, om foranledningen og hva han gjorde etter hendelsen, sier Larsen til NTB.

– Han erkjenner at han utførte handlingen som gjorde at hun døde, men han erkjenner ikke straffskyld, sier Larsen.

Mannen er tidligere dømt til 30 dagers betinget fengsel for befatning med dopingmidler og brudd på våpenloven, ifølge avisen. Dette gjelder forhold i 2014 og 2015. Ifølge dommen forsøkte han å bestikke en politimann under et politiavhør.

Politiet har beslaglagt telefoner og skal undersøke datatekniske spor. De skal også gjennomføre vitneavhør og har gjennomført en rundspørring i nabolaget.

Trolig var det ingen vitner til selve hendelsen, sier Kostveit. Parets to barn var i boligen, men sov da politiet og ambulansen kom.

– Vi går ut fra at de ikke har fått med seg noe, sier han.

Barna er ivaretatt av familie.

Fengslingsmøtet går som såkalt kontorforretning, noe som vil si at partene ikke møter i retten, men at fengslingsbegjæringen behandles skriftlig.

Mannen og den drepte kvinnen var samboere. Mannen meldte selv fra om hendelsen like over midnatt natt til tirsdag og ble pågrepet på Modum politistasjon, der han frivillig hadde møtt opp. Kvinnen ble funnet hardt skadd i parets bolig og døde som følge av skadene.

Mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyser Larsen til Ringerikes Blad.

Politiet har varslet flere avhør av mannen, men det er ikke avtalt noe tidspunkt for dette foreløpig, ifølge Larsen.

Den avdøde kvinnen skal obduseres onsdag, og politiet venter en foreløpig obduksjonsrapport i løpet av dagen eller torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: