Menu
Sikkerhetsnivået i Christchurch er hevet. Lørdag ble den siktede framstilt for varetekt. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix

Drapssiktet i moské-massakrer varetektsfengsles i tre uker

Mannen som er siktet for drap etter masseskytingen i moskeer på New Zealand, skal sitte i varetekt fram til 5. april.

Av NTB | 16.03.2019 00:02:50

Krig og konflikter: Sikkerhetsoppbudet for anledningen var stort i domstolen i Christchurch. To væpnede vakter geleidet siktede til den stappfulle rettssalen, der blant andre rundt 50 journalister.

– Han er for øyeblikket siktet for kun ett tilfelle av drap, men flere siktelser vil nok komme, sa dommeren etter fengslingsmøtet.

Det bekreftes av New Zealand-politiet, som tvitrer at detaljer rundt de kommende siktelsene vil gjøres kjent så snart som mulig.

Sikkerhetsnivået på New Zealand er hevet, og det er stort politioppbud både i Christchurch og andre steder. Moskeer over hele landet har fått ekstra politibeskyttelse.

Myndighetene på New Zealand har ennå ikke bekreftet navnet til den hovedmistenkte utover at han er fra Australia. Men han omtales i de fleste medier som 28 år gamle Brenton Tarrant.

New Zealands statsminister Jacinda Ardern sier at 28-åringen er den eneste som er siktet i saken, men at politiet jobber med å finne ut om de to andre som er pågrepet, har direkte tilknytning til angrepet eller ikke.

Terrorangrepet fredag har så langt krevd 49 liv. Over 20 mennesker er alvorlig eller kritisk såret etter at gjerningsmannen gikk inn under fredagsbønnen i to moskeer og skjøt mot alle han så.

Gjerningsmannen beskrives som en høyreekstremist. Ifølge nyhetsbyrået AFP er angrepet det verste som noen gang er blitt rettet direkte mot muslimer i et vestlig land.

(©NTB)

Flere nyheter: