reklame
Menu
En person er siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Haugesund tirsdag, her sivilkledd politi ved åstedet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Drapssiktet i Haugesund varetektsfengsles i fire uker

Mannen i 30-årene som er siktet for drap etter knivstikkingen i Haugesund tirsdag, varetektsfengsles i fire uker, melder TV 2.

Av NTB | 11.06.2020 15:19:01

Kriminalitet og rettsvesen: Det ble klart etter et fengslingsmøte i Haugaland tingrett torsdag. De to første ukene blir i full isolasjon, og de neste to med brev- og besøksforbud.

– Bakgrunnen for begjæringen er bevisforspillelsesfare. Siktede har tatt betenkningstid, sier påtaleansvarlig Øyvind Bore i en pressemelding.

Det var 35 år gamle Kjartan Slettemoen Hodne som ble knivstukket flere ganger på gaten i Haugesund sentrum tirsdag. Han døde på sykehus senere samme dag.

Politiet har fått tilgang til video av deler av hendelsen. I tillegg er en rekke vitner er avhørt.

Han vil ikke forklare seg onsdag, og det er ikke klart når det vil bli gjort et nytt forsøk på avhør, ifølge politiet.

– Det er frivillig om en ønsker å forklare seg for politiet. Siktede har gitt uttrykk for at han ønsker å samarbeide, og derfor har vi tro på at vi skal få til et avhør. Politiet er interessert i å avhøre siktede så snart han er klar for det, sier Bore.

Politiet meldte om knivstikkingen klokka 11.40 tirsdag. Cirka 20 minutter senere opplyste de at en mann ble pågrepet like i nærheten.

Det var flere vitner til knivstikkingen. På stedet var det tydelige blodspor. Politiet har oppfordret vitner som har behov for oppfølging for å håndtere inntrykk, til å ta kontakt med helsevesenet.

Den siktede er en norsk statsborger bosatt i Haugesund som ikke er tidligere kjent for politiet.

Politiet jobbet onsdag, sammen med Kripos, med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet og i et tilstøtende bygg. Dette arbeidet vil fortsette i dagene fremover. Det jobbes også med sikring og gjennomgang av mobile enheter, og avhør av vitner fortsetter også torsdag,

Flere nyheter: