reklame for Sheiken Bowling
Menu
En 14-åring ble mandag stukket ned rett utenfor inngangen til T-banestasjonen på Lindeberg. Gutten rømte fra stedet og kom seg på en buss, før han ble tatt hånd om av ambulansearbeidere ved Furuset senter ved 11.30-tiden. Foto: Heiko Junge / NTB

Drapssiktet 15-åring hevder han handlet i selvforsvar

15-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 14-åring på Lindeberg i Oslo mandag, mener han handlet i selvforsvar. 14-åringens bistandsadvokat avviser det.

Av NTB | 05.12.2020 02:53:36

Kriminalitet og rettsvesen: Det sier 15-åringens advokat til Avisa Oslo. Bakgrunnen skal være en langvarig konflikt mellom 15-åringen og 14-åringen.

– Jeg vil anta at det har vært en form for konflikt mellom de to. Men min klient mener at han handlet i selvforsvar, sier 15-åringens forsvarer Bjørn Rudjord.

15-åringen ble tirsdag varetektsfengslet i én uke. Den fengslede gutten nekter straffskyld.

14-åringen er utenfor livsfare, men var fredag fortsatt innlagt på sykehus, ifølge Avisa Oslo. Guttens bistandsadvokat Sverre Ulstrup avviser forklaringen om selvforsvar.

– Ut ifra det min klient har sagt til meg var det ikke selvforsvar, sier Ulstrup, som ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer i saken.

15-åringen er i varetekt på Ungdomsenhet øst på Eidsvoll på Romerike. Dette er et høysikkerhetsfengsel for mindreårige innsatte.

(©NTB)

Flere nyheter: