reklame for Sheiken Bowling
Menu
Politiet søkte onsdag med hund i nærheten av leiligheten der mannen ble funnet. Foto: Sandor Dahl / Bergen Foto og Media / NTB

Drapssaken i Bergen – hevder han kun var vitne

Politiet har beslaglagt flere gjenstander etter drapssaken i Bergen onsdag, men vil ikke uttale som om drapsmåte. En av de siktede hevder han kun var vitne.

Av NTB | 29.12.2022 18:34:49

Kriminalitet og rettsvesen: – Avhørene i dag har gått greit. Han forklarer seg på en ryddig måte.

Det sier advokat Morten Grimstad til NTB. Han har bistått advokat Erik Johan Mjelde, som er oppnevnt som forsvarer for den siktede mannen i 30-årene etter drapet i Bergen onsdag. Mannen er siktet for medvirkning til drap, men nekter straffskyld.

– Han hevder at han kun var vitne til det som skjedde, sier Grimstad videre.

Tidligere torsdag sa Mjelde til Dagbladet at hans klient erkjente å ha tilknytning til stedet.

Grimstad forteller at alle de fire personene som var til stede da hendelsen skjedde, var venner.

– De var ikke nære venner, men de var venner. Han er sjokkpreget etter det som skjedde. Det er en grusom opplevelse, sier Grimstad.

En annen mann i 20-årene er også siktet for drap, eller medvirkning til drap i saken. Også han nekter straffskyld.

Overfor NTB vil påtaleansvarlig Sven Arne Dahl-Michelsen ikke si noe om hvordan de tror mannen ble drept.

– Det er gjort beslag av flere gjenstander på stedet, og det gjennomføres obduksjon i dag, sier han torsdag.

Til NTB forteller Dahl-Michaelsen at de involverte skal ha vært bekjente, men at han ikke har noe nærmere oversikt over relasjonen mellom dem. Han kan heller ikke si noe om mulig motiv.

Det var rett etter klokka 13.30 onsdag at politiet ble varslet av AMK om en skadd mann i Løvstakkveien. Han ble erklært død ved ankomsten til sykehuset.

Bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs ønsker foreløpig ikke å komme med noen kommentar om saken.

Vest politidistrikt har fortsatt ikke tatt stilling til om de to siktede skal framstilles for varetektsfengsling. Det skjer i så fall tidligst fredag.

Til Bergens Tidende opplyser kilder at det er opplysningen i saken som tilsier at offeret ble stukket med kniv eller et skarpt redskap.

Den døde er en utenlandsk statsborger i 20-årene. Torsdag ettermiddag bekrefter Dahl-Michaelsen overfor VG at mannen er formelt identifisert og at pårørende er varslet.

(©NTB)

Flere nyheter: