Menu
Store politistyrker rykket ut etter melding om en voldshendelse i Bergen. To personer er erklært døde. Foto: Richard Halland / NTB

Drapssak med to døde i Bergen

To personer er døde i forbindelse med en voldshendelse i Sandviken i Bergen. Politiet kaller det en drapssak, men omstendighetene er uklare så langt.

Av NTB | 21.12.2022 18:24:55

Kriminalitet og rettsvesen: Like etter klokka 16 onsdag fikk politiets operasjonssentral melding om en alvorlig hendelse på en adresse i Lønborglien i Ytre Sandviken i Bergen.

– Det var meldt om funn av en blodig person på gaten utenfor et bolighus, opplyser operasjonsleder Tom Johannessen i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Politiet rykket ut med store ressurser, og det ble sendt flere ambulanser til stedet.

– Vi ankom stedet etter kort tid, det ble umiddelbart igangsatt livreddende førstehjelp og vedkommende ble sendt Haukeland sykehus. Personen ble etter en stund erklært død på sykehuset, sier Johannessen.

– Denne personen ble umiddelbart fraktet til sykehus og ble erklært død på sykehuset, opplyser Johannessen.

Per nå er de døde personene ikke identifisert, og derfor er heller ikke pårørende varslet. Politiet sier de jobber med store ressurser for å finne ut hvem de døde er, og hva som har skjedd på stedet.

Ingen ble evakuert etter hendelsen, og politiet mener det ikke er fare for andre i området. Det er uklart om andre enn de to var involvert i hendelsen.

– Politiet har foreløpig ingen informasjon om at en tredje person har noe med dette å gjøre. Det kan vi ikke utelukke, men vi har ingen informasjon om det nå, sier han.

Han opplyser at helsevesenet først kom til stedet, og at det var en kvinne som ble funnet hardt skadd på utsiden av en leilighet.

– Politiet har rigget en organisasjon for å etterforske drap, sier han til TV 2.

Så langt er ikke noe drapsvåpen funnet, og politiet vil ikke si noe om hva som kan være dødsårsaken til de to.

– Vi har vært aktive rundt åstedet, snakket med mye folk, for vi vet veldig lite om det som har skjedd. Det som står høyest på agendaen, er å få tak i identiteten til de avdøde, sier han.

Politiet kommer til å jobbe på stedet utover natta. Krimteknikere skal finkjemme boligen, og det blir vakthold i området.

Bjarte Høysæter, direktør i etat for boligforvaltning i Bergen kommune, opplyser til Bergensavisen at det dreier seg om en kommunal bolig.

– Jeg kjenner ikke mer til saken enn det som står i avisen. Nå må vi avvente politiets etterforskning, sier Høysæter til BA.

Samtidig begynte politiet å lete etter årsaken til hendelsen, og da fant man en annen blodig person innendørs like i nærheten.

Politiets innsatsleder Frank Listøl omtaler overfor Bergensavisen saken som en drapssak.

Arbeidet pågår for fullt ved åstedet onsdag kveld.

Flere nyheter: