Menu
Politiet gjør undersøkelser etter at en mann ble funnet død i en leilighet i på Lademoen i Trondheim lørdag morgen. En mann er siktet for drap i saken. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Drapsofferet i Trondheim identifisert

Politiet fikk lørdag ikke avhørt mannen i 50-årene som er siktet for drap i Trondheim. Den drepte er identifisert og hans pårørende er varslet.

Av NTB | 15.05.2021 22:25:34

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen ble pågrepet etter at politiet fant en mann død i en leilighet i på Lademoen i Trondheim lørdag morgen. I oppdatert pressemelding lørdag opplyser politiet at de nå har nå fått bekreftet hvem den avdøde er.

– De pårørende er varslet og blir fulgt opp. Navnet på avdøde blir ikke frigitt i kveld etter ønske fra de pårørende, skriver politiet.

– Det ble gjort forsøk på å avhøre den siktede, men på grunn av hans helsesituasjon lot det seg ikke gjøre å ta avhør i dag. Vi vil gjøre et nytt forsøk i morgen, sier Hans Vang, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Advokat Kolbjørn Lium, som er oppnevnt som forsvarer for den drapssiktede mannen, sier det ikke vil bli noe avhør søndag. Han hadde lørdag kveld møtt klienten sin.

– Han har ikke vært i avhør ennå, og det er uklart når det vil skje. Men vi har ikke snakket om straffskyld. Det har ikke vært et tema så langt, sier Lium til NRK.

Politiet vil ta stilling spørsmålet om varetektsfengsling i løpet av helgen.

En mann i 50-årene som var i leiligheten, ble pågrepet og er siktet for drap, opplyser politiet i en pressemelding. Den siktede bor i boligen hvor den avdøde ble funnet, opplyser operasjonsleder Frode Tystad til Adresseavisen.

– Selv om vi har gått til en pågripelse i dag etterforsker vi fremdeles saken bredt, sier Hans Vang.

– Det jobbes for fullt med tekniske undersøkelser, avhør av vitner, og avdøde blir mest sannsynlig obdusert i kveld.

I tillegg har de sperret av en parkeringsplass der det står biler som har vært utsatt for hærverk, melder Nidaros. Vang sier til VG at det dreier seg om oppskårne dekk på bilene.

– I forbindelse med pågripelsen har siktede knyttet seg selv til hærverket. Det er for tidlig å si noe om når, men det er noe vi må prøve å få et nærmere svar på, sier Vang.

De mener det kan være en sammenheng mellom dette skadeverket og det mistenkelige dødsfallet, og vil gjøre tekniske undersøkelser.

Lørdag ettermiddag sa politiet at de regnet med å få avhørt den siktede i løpet av kvelden.

Politiet fikk melding klokken 8.14 lørdag fra helsepersonell om at en død person var funnet i en privat leilighet på Lademoen i Trondheim.

Politiet har igangsatt en bred etterforskning, og er i gang med tekniske undersøkelser på åstedet, rundspørringer i området og avhør.

Flere nyheter: