Menu
Politiets etterforskere undersøker åstedet i Tønsberg der en mann i 30-årene ble skutt tirsdag kveld. Natt til onsdag opplyste politiet at mannen døde på sykehuset. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Drapsofferet i Tønsberg ringte selv politiet: – Fremstår ikke som et tilfeldig offer

Politiet står fremdeles uten mistenkte etter at en mann i 30-årene ble drept i Tønsberg tirsdag kveld. Mannen ringte selv etter ambulanse.

Av NTB | 21.04.2021 12:04:21

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk melding om hendelsen på Kilen klokken 22.14 tirsdag kveld.

– Personen tok selv kontakt med nødtelefonen og sa at han muligens var skutt, sier politistasjonssjef Øystein Holt ved Tønsberg politistasjon til TV 2.

Mannen i begynnelsen av 30-årene var ved bevissthet da ambulansepersonell tok hånd om ham. Han ble fraktet til sykehuset i Vestfold, men døde på sykehuset, opplyste Sørøst politidistrikt klokka 1.33 natt til onsdag.

Mannen er kjent av politiet fra før, men ikke for noen alvorlige saker.

– Avdøde var knyttet til et kjent kriminelt miljø i Tønsberg, og slik vi ser det, fremsto han ikke som et tilfeldig offer, sier Holt i en pressemelding.

Politistasjonssjef Holt forteller til NTB at han på nåværende tidspunkt ikke er kjent med at det skjedde noe inne på Brun og Blid. Han understreker derimot at drapsofferet var i området i et lovlig ærend.

Brun og Blid deler inngang med flere andre forretninger, blant annet en frisør og et apotek. Disse var derimot stengt på tidspunktet, mens Brun og Blid holder åpent til klokken 23.

Politiet har gjort flere beslag i området, og det er et overvåkingskamera like ved der hendelsen skal ha skjedd.

– Dette er et handels- og industriområde. Vi vet at mange har videoovervåking. Vi samler inn video fra hele Kilen-området og går gjennom materialet. Men det er ikke gjort på fem minutter, sier Holt.

Kripos ble bedt om å yte bistand i saken, men de var ferdig på stedet i 9-tiden.

Politistasjonssjefen understreker i pressemeldingen at det framstår som at åstedet var tilfeldig.

– Det er viktig for oss å presisere at det ikke er noe som tilsier at området dette skjedde i, skal være utrygt for dem som bor og oppholder seg der, sier han.

Ved 3-tiden ble en mann pågrepet ved Herstad skole i Tønsberg, skriver avisa.

– Politiet etterforsker dette som separat sak og har per nå ingen holdepunkter for at disse sakene er knyttet sammen, skriver politiet i pressemeldingen.

Personer NTB har snakket med, forteller at hendelsen skjedde etter at drapsofferet og gjerningsmannen kom ut fra Brun og Blid i Kilengaten 18 etter å ha kranglet.

Politiet har beslaglagt telefonen til drapsofferet, bekrefter stasjonssjef Holt overfor Dagbladet. Telefonen ble funnet på offeret etter at han selv hadde ringt politiet. Den blir nå gjennomgått for å se om den kan hjelpe politiet med å komme i retning av noen mistenkte.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som har vært på Kilenområdet langs Slagenveien mellom klokken 21 og klokken 23. Vi ber personer som har tips til politiet eller har vært i området på det aktuelle tidspunktet, om å ringe politiets tipstelefon 476 96 500.

En bil tok fyr på Sem i Tønsberg i 0.40-tiden natt til onsdag. Pedersen sa til Tønsbergs Blad i morgentimene at de ser på en mulig sammenheng mellom hendelsene.

(©NTB)

Flere nyheter: