Menu
En 45 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha drept en 31-årig kvinne. Kvinnen ble funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Drapsiktet i Sandefjord fremstilles for varetektsfengsling

Den 45 år gamle mannen som er siktet for drapet på en 31 år gammel kvinne i Sandefjord søndag, fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Av NTB | 04.02.2020 10:01:47

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet vil begjære lukkede dører under fengslingsmøtet som starter klokken 11 i Vestfold tingrett.

– Vi vil be om fire ukers fengsling, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Sørøst politidistrikt til NTB.

Det var 31 år gamle Thea Halvorsen Braavold som ble funnet drept i en leilighet utenfor bysentrum søndag ettermiddag. Politiet ble varslet av tre venner av den drepte litt over klokken 15.

Hun ble obdusert mandag, men politiet vil foreløpig ikke si noe om hvordan hun ble drept.

– Vi kommenterer ikke dødsårsak foreløpig, sier Sakrisvold.

– Vi har dannet oss et bilde av hva som har skjedd, men det er for tidlig å konkludere. Derfor ber vi publikum om tips i saken. Vi ønsker et så fullstendig bilde som mulig, og derfor er vi avhengig av at siktede forklarer seg, sa Sakrisvold til NTB mandag kveld.

Den siktede og den drepte var ifølge Sakrisvold kjærester. Den siktede var ikke på åstedet da politiet kom fram, men ble pågrepet et annet sted i Sandefjord noen timer senere uten dramatikk.

Ifølge VG ble offeret mishandlet av flere personer. Flere ble også dømt for likskjending. Retten mente at 45-åringen hadde en sentral rolle i drapet, og av de tiltalte ble han idømt den strengeste straffen.

Mannen ble i oktober 2018, bare tre uker etter løslatelsen fra drapsdommen, forsøkt stanset av politiet i Larvik da han satt bak rattet i en bil. Det ble en biljakt i stor fart, før mannen endte ferden i et autovern i Frankendalsveien i Larvik, skriver Sandefjords Blad. I bilen fant politiet tusenvis av narkotiske tabletter.

Politiinspektør Sakrisvold vil ikke bekrefte at mannen tidligere er drapsdømt, men bekrefter at mannen er en kjenning av politiet og at han tidligere er domfelt.

Den siktede – en 45 år gammel mann fra Larvik – var til avhør mandag, men ønsket av helsemessige grunner ikke å gjennomføre avhøret. Han har derfor heller ikke tatt stilling til hvorvidt han erkjenner den straffbare handlingen. Politiet tar sikte på å avhøre mannen tirsdag.

I 2018 slapp mannen ut av fengsel etter å ha sonet for et brutalt drap han ble dømt for på 2000-tallet.

(©NTB)

Flere nyheter: