Menu
Drapsetterforskerne startet sine undersøkelser ved et hospits i Bergen tirsdag. Onsdag formiddag fortsatte undersøkelsene på stedet etter at en kvinne og mann ble funnet ved Osavatnet i Gullfjellvegen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Drapsetterforskerne gjør nye undersøkelser ved bolig i Bergen

Politiet fortsatte onsdag formiddag sine undersøkelser ved et kommunalt boligtilbud i Bergen. Stedet regnes som helt sentralt i dobbeltdrapssaken.

Av NTB | 15.01.2020 11:24:45

Kriminalitet og rettsvesen: Kriminalteknikerne gjorde undersøkelser utenfor bygningen i Møllendalsveien, blant annet i to søppelkasser. Til slutt teipet de igjen to kasser og tok med seg begge i en grå varebil, melder NRK onsdag formiddag.

Boligen regnes som sentral i hendelsesforløpet som endte med at to personer ble dumpet ved Osavatnet i Bergen. En teori politiet jobber etter, er at de to – en kvinne og en mann – ble drept et sted før de ble fraktet til funnstedet. De to ble funnet under en presenning mandag.

Dagbladet meldte tirsdag at krimteknikerne tok med seg noe som framsto som en blodtilsølt seng.

To siktede framstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett onsdag ettermiddag. Bergensmennene på 56 og 36 år var de to som først ble pågrepet i saken. 36-åringen har nektet straffskyld og vil begjære seg løslatt, mens den eldste ikke har villet stille i avhør, skriver Bergens Tidende.

Begge er kjent for politiet fra tidligere forhold og har flere tidligere straffedommer mot seg.

I tillegg er en fjerde mann pågrepet i saken. Han hadde opprinnelig status som vitne, men ble siktet for å ha ødelagt bevis i saken etter at han forklarte seg for politiet. Han har fått oppnevnt advokat Anette Askvold som forsvarer.

Ingen av aktørene i saken har besvart NTBs henvendelser onsdag. Det er usikkert hva som har framkommet i politiavhør, og hva som er de siktedes syn på skyldspørsmålet og anklagene i siktelsen.

En tredje siktet, en 33 år gammel mann, blir mest sannsynlig framstilt for fengsling torsdag. Spørsmålet om straffskyld har så langt ikke vært noe stort tema i avhøret, og mannens forsvarer vil ikke si noe om hvordan klienten ser på politiets beskyldninger.

(©NTB)

Flere nyheter: