Menu
Politiets etterforskere etter drapet i Sandefjord i februar i fjor. Nå er offerets kjæreste, en 46 år gammel tidligere drapsdømt mann, tiltalt i saken. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Drapsdømt kjæreste tiltalt for drap på Thea Braavold

Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale om drap mot den 46 år gamle kjæresten til Thea Braavold som ble funnet drept i en leilighet i Sandefjord i februar i fjor.

Av NTB | 09.04.2021 16:17:46

Kriminalitet og rettsvesen: Statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud har nå tatt ut tiltale mot 46-åringen som ble løslatt i 2018 etter å ha sonet ferdig en drapsdom, melder VG. Thea Braavold (31) ble funnet drept 2. februar i fjor. Kort etter ble kjæresten (46) pågrepet og siktet for drapet.

I tiltalen tas det forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om forvaring med en tidsramme på 21 år, subsidiært dom på overføring til tvungent psykisk helsevern.

Saken er berammet til å starte i Vestfold tingrett 10. mai. Mannen forsvares av advokat Jonny Sveen.

– Han har ikke erkjent straffskyld. Spørsmål om tilregnelighet vil bli belyst under hovedforhandlingen i retten, sier Sveen til NTB.

Den tiltalte mannen er i alt dømt ni ganger tidligere for ulike forhold og hadde vært ute av fengsel i bare tre måneder da drapet på Braavold skjedde. Da han ble løslatt etter den fullsonede drapsdommen i 2018, skjedde det tross advarsler fra Kriminalomsorgen om at det ikke var forsvarlig å ha mannen på frifot ute i samfunnet, skriver VG.

Det er satt av 16 dager i retten til saken når den starter i Tønsberg i mai.

(©NTB)

Flere nyheter: