Menu
Faksimile fra Spleis ved 22-tiden mandag kveld. Målet var å samle inn mellom 50.000 og 100.000 kroner.

DRAPET: Har samlet inn 622.000 til barna

Innsamlingsaksjonen til de tre etterlatte barna etter drapet i Bokngata i Haugesund har så langt gitt 622.000 kroner. I kveld holdes det åpent hus i Røværgata 50 der mange møter opp med gaver.

Av Egil M Solberg | 07.01.2019 22:02:52

Drapet i Haugesund: Det er Marina Nordahl som er initiativtaker. Hun står de etterlatte nær og har åpnet dørene til huset sitt i Røværgata 50 i Haugesund. Dette er i samme nabolaget som samboerparet bodde i Haugesund.

– Barna er samlet her hos oss, og de er svært takknemlige for den enorme givergleden de har opplevd de siste dagene, sier hun til TV2.

Søskenflokken, to jenter og en gutt i alderen 16 til 22 år, fikk mandag beskjeden om at deres far har innrømmet drapet på deres mor Anne Kari Bjelland (49).

Hun ble drept av samboeren sin natt til første nyttårsdag.

Deres bistandsadvokat Benedicte Storhaug forteller til kanalen at de naturligvis har det svært vanskelig, men at det var en lettelse da faren innrømmet drapet.

– Det har vært vanskelig for dem å forholde seg til at moren døde ved et uhell. Samtidig som de er lettet, er det tungt å håndtere at far er ansvarlig for mors død. Det er en tung oppgave som ligger foran dem, sier Storhaug til TV2.

Enorm giverglede

Det er via folkefinansieringstjeneten Spleis at Marina Nordahl og flere av dem som står de etterlatte nær har samlet inn 622.000 kroner på ett døgn.

HER KAN DU OGSÅ BIDRA (ekstern lenke)

Fra klokken 17.00 har folk også strømmet til Nordahls hjem for å hjelpe de etterlatte.

– Det har vært fullt trøkk, og det er helt fantastisk. Barna har ennå ikke fått noen forsikringspenger eller noe som helst, så vi håpet å kunne samle inn mellom 50.000 og 100.000 for å hjelpe dem på veien. At vi nå får inn langt mer penger, er overveldende, sier Nordahl til kanalen.

Det var Haugesunds Avis som først omtalte innsamlingsaksjonen.

Gavene har kommer både fra privatpersoner, butikker og restauranter i Haugesund.

Flere nyheter: