Menu
Flyktninger og migranter har slått leir på havna i Mytilini på Lesvos etter at lokale innbyggere sperret veien til Moria-leiren, som ligger et kvarters kjøretur unna. Foto: Panagiotis Balaskas / AP / NTB scanpix

Dråpen i Havet tilbyr frivillige å forlate Lesvos

Den norske organisasjonen Dråpen i Havet, som i flere år har drevet frivillig arbeid i den overfylte Moria-leiren på Lesvos, tilbyr frivillige å forlate øya.

Av NTB | 03.03.2020 15:31:39

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge DiHs leder Trude Jacobsen har noen valgt å reise til Aten, mens andre reiser hjem og får dekket hjemreisen av organisasjonen.

– Vi er lei oss for at situasjonen har blitt sånn som den ble, og tenker spesielt på beboerne i Moria-leiren. Vi ønsker samtidig å uttrykke at vi har forståelse for den frustrasjonen mange i Hellas føler, og vi håper på en snarlig løsning til beste for alle, skrev Jacobsen på Facebook mandag kveld.

De frivillige har fått tilbud om å forlate den greske øya etter at tre biler med organisasjonens frivillige ble angrepet av det Jacobsen omtaler som høyreekstreme søndag kveld. De frivillige måtte flykte fra stedet mens bilene ble ramponert med stein, køller og stokker. Ingen personer ble fysisk skadd.

Jacobsen beskriver situasjonen for de frivillige som uoversiktlig og utrygg. Men aller mest frykter hun konsekvensene for de rundt 20.000 asylsøkerne som bor i Moria-leiren.

– Nå er situasjonen slik at ingen hjelpeorganisasjoner kommer seg til leiren. Alle veiene er stengt og blokkert av voldelige grupper. Det er ikke lenger noen klinikk som er åpen, og ikke noe tilbud til dem som bor i leiren, sier hun til ABC Nyheter.

(©NTB)

Flere nyheter: