Menu
Rådmann Elisabeth Enger, ordfører Monica Myrvold Berg (Ap) og kommuneoverlege John David Johannessen fotografert da de første gang innførte strengere smittevernregler i Drammen i fjor høst. Etter en kort periode uten restriksjoner, måtte formannskapet i byen gjeninnføre slike søndag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Drammen skjerper reglene etter smitteøkning

Drammen kommune vedtok søndag kveld kraftige innstramminger for å få bukt med smitteøkningen i byen.

Av NTB | 14.03.2021 20:53:11

Medisin og helse: Etter påtrykk fra Folkehelseinstituttet (FHI) om å gjøre noe med smittespredningen i kommunen, vedtok politikerne søndag kveld å stenge treningssentre, kino, museer, samt å forby alkoholservering i det offentlige rom. Det legges også begrensninger på hvor mange du kan invitere i ditt eget hjem.

Restriksjonene kommer drøyt to uker etter at den midlertidige forskriften som først ble innført for å begrense smittespredningen, ble opphevet 26. februar, skriver Drammens Tidende.

Ordfører Monica Myrvold Berg (Ap) innkalte til ekstraordinært møte i formannskapet søndag kveld etter at smittetallene i byen har økt kraftig den siste tiden. Under møtet sa hun at det er trist at byen på nytt må innføre lokal forskrift om restriksjoner for å stagge spredningen av viruset.

– Barn og unge har levd i ett år med pandemi, ett år er en stor del av livet deres. Jeg håper grepene vi gjør nå, er nok til at det forhåpentligvis er siste gang jeg trenger å innkalle dere til å stramme til ytterligere, sa Berg.

Det var søndag registrert 23 nye smittetilfeller i Drammen siste døgn. Dagen før var smittetallet 66.

Elleve i formannskapet stemte for de skjerpede tiltakene, mens fire stemte mot.

(©NTB)

Flere nyheter: