Menu
Drammen forbereder seg til verdenscuprenn i sprint denne uken. Det er fortsatt ikke helt avklart om russiske løpere får delta i rennet. Foto: Lise Åserud / NTB

Drammen-arrangøren kan bli tvunget til å la russiske utøvere delta – avlysning uaktuelt

Arrangøren av verdenscupsprinten i Drammen ønsker ikke russiske løpere på startstreken, men blir nødt til å la dem delta om ikke FIS utestenger dem.

Av NTB | 28.02.2022 10:48:38

Sport: Det opplyser styreleder i eierutvalget for Drammen-sprinten, Geirr Kihle, til NTB.

– Vi er nødt til å akseptere russisk deltakelse om ikke FIS (Det internasjonale skiforbundet) eller IOC (Den internasjonale olympiske komité) manner seg opp til å si at «nå er det nok, nå må vi stille opp for Ukraina». Da blir det skirenn med russiske skiløpere, sier Kihle til NTB.

Sprintlangrennet i Drammen går torsdag denne uken, og ennå er det uklart hva FIS vil foreta seg. Både Norges Skiforbund og arrangøren i Drammen har gjort det klart at de ikke ønsker russisk deltakelse.

Flere land har også uttrykt at de ikke vil delta i arrangementer der det er russisk deltakelse, men Kihle slår fast at rennet i Drammen skal arrangeres uansett.

– Kostnadene for å avlyse sprintrennet i Drammen vil bli for store for en liten arrangør, så det er ikke aktuelt å avlyse.

Kihle sier at de har planer om å farge Drammen i de norske fargene, men også gult og blått. Han regner med at det kommer til å bli mange ukrainske flagg svaiende i luften sammen med de norske under bysprinten.

– Jeg vet at bysprinten skal bli sendt i mange land, også på russisk TV. De skal sende relativt mange svarte TV-skjermer i Russland om de ikke skal vise det ukrainske flagget, sier Kihle før han legger til:

– Vi skal vise vår støtte og solidaritet til det ukrainske folket, og det skal være synlig.

Drammen kommune markerte sin støtte til Ukraina torsdag i forrige uke da de heiste det ukrainske flagget fra toppen av tårnbygningen på rådhuset.

(©NTB)