Menu
Soufiane El Bakkali tok gull i finalen på 3000 meter hinder under friidretts-VM i Eugene i USA. Foto: Charlie Riedel/ AP/ NTB.

Dramatikk under finalen på 3000 meter hinder – fotograf sto midt i løpebanen

Det oppsto dramatikk under finalen på 3000 meter hinder i friidretts-VM i Eugene da en fotograf hadde forvillet seg ut i løpebanen på åpningsrunden.

Av NTB | 19.07.2022 07:30:44

Sport: Løperne ble nødt til å spre seg på hver side av fotografen, og både utøverne og fotografen kom seg helskinnet gjennom situasjonen.

– Det er håpløst. Vi ser jo noen som opererer kamera som ikke har vært veldig ofte på stevner og sliter litt med å henge med på det som skjer. Det har skjedd ved flere anledninger, men dette kunne potensielt blitt dramatisk, fortalte ekspertkommentator Vebjørn Rodal til NRK.

Fotografen sto med ryggen til feltet, og TV-bildene viste at én av utøverne forsøkte å klappe for å få fotografen unna.

– Det påvirker heldigvis ikke noe i løpet, så det må vi bare være glad for. Vedkommende har nok fått beskjed om ikke å gjøre det igjen. Det er en arrangørtabbe, men en tabbe som ikke får noen konsekvenser for resultatet, påpekte Rodal videre.

Marokkanske Soufiane El Bakkali sikret VM-gullet på distansen, mens Lamecha Girma (Etiopia) og Conseslus Kipruto (Kenya) sørget for helafrikansk pall på øvelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: