Menu
Torleiv Sandvik i valgkomiteen under Forbundstinget 2022 på Ullevaal stadion. Foto: Annika Byrde / NTB

Drama på fotballtinget: Heftig debatt rundt valgkomiteens leder

Leder av valgkomiteen i Norges Fotballforbund, Torleiv Sandvik, er gjenvalgt til tross for at han stilte sin plass til disposisjon på fotballtinget søndag.

Av NTB | 06.03.2022 14:33:45

Sport: Det skjer etter at valgkomiteen har gjort og innrømmet flere tabber i arbeidet inn mot årets fotballting. Den groveste missen var innstillingen av Malin Frantzen Øiseth som ungdomsrepresentant i NFF-styret til tross for at hun er for gammel til å bli valgt.

Sandvik sa på slutten av sin innledning til valget at han er lei seg for feilene som er gjort, og at han stiller sin plass til disposisjon selv om han var innstilt for to nye år.

Valgkomiteens leder fikk deretter kritikk fra flere hold, men foreningen som har innstilt ham, Norsk Ligafotball, valgte etter litt betenkningstid å gå videre med Sandvik som sin lederkandidat.

Gro Langdalen fra Akershus fotballkrets, som var svært kritisk til valgkomiteens arbeid, krevde skriftlig valg av valgkomité. Der ble Sandvik valgt med 82 stemmer mot 42, og dermed får han fortsette som leder i komiteen.

Malin Frantzen Øiseth får ikke være en del av NFF-styret videre, men ble i stedet valgt som nestleder i NFFs breddeutvalg. Sandvik beklaget konsekvensene valgkomiteens rot har fått for henne.

Øiseth kommer inn i breddeutvalget for Kari Lindevik, som ble bedt om å trekke seg fra innstillingen fordi hun er daglig leder i Norsk Ligafotball. Det var en feil NFFs lovkomité tok det fulle ansvaret for.

Dersom flertallet hadde stemt imot Sandvik som medlem av valgkomiteen, ville Norsk Ligafotball ha måttet fremme en ny kandidat på direkten for fortsatt å være representert i komiteen. Men det slapp de.

– Vi stiller oss bak Torleiv Sandvik, og har ham som vår førstekandidat. Feil er begått her, og det er menneskelig. Han har stått støtt og stødig i valgkomiteen gjennom ti år, sa Hugo Magne Kjelseth i Norsk Ligafotball.

(©NTB)