Menu
Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti skal ha blitt enige om hvorvidt Trond Giske skal innstilles som nestleder i fylkeslaget eller ikke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Dragkamp om Trond Giske i Trøndelag Ap

Det skal være dyp splittelse i Trøndelag Ap om Trond Giskes kandidatur som nestleder i Aps største fylkeslag.

Av NTB | 20.02.2019 10:17:59

Politikk: Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti samlet seg i Folkets Hus i Trondheim klokka 9.30 for å diskutere hvorvidt Giske skal innstilles som nestleder.

Leder i valgkomiteen Jorodd Asphjell sier til NRK at komiteen har hatt samtaler allerede fra 7-tiden onsdag morgen. Ifølge rikskringkasteren ligger det an til at møtet i valgkomiteen blir kortvarig, ettersom de allerede skal ha bestemt seg.

Ifølge avisens kilder har både konstituert fylkesleder Per Olav Hopsø og nestleder May Britt Lagesen gitt klar beskjed til komiteen om at de ikke ønsker Giske inn i ledelsen. De som ikke støtter Giske, skal stå klare for å kjempe kampen fullt ut.

Å gi politikeren et nestlederverv Trøndelag Ap allerede nå er omstridt i partiet. For et drøyt år siden gikk Giske av som nestleder på nasjonalt nivå etter at det kom flere varsler om seksuell trakassering fra hans side.

Flere kvinnepolitiske ledere i partiet, blant annet i Rogaland, Hordaland, Troms og Finnmark, mener det er for tidlig for et nytt toppverv for den markante Trondheims-politikeren.

Saken mot 52-åringen ble nylig avsluttet fra partiets side. Konklusjonen om at han hadde brutt partiets interne retningslinjer om seksuell trakassering ble stående, men samtidig ble det åpnet for at han igjen kunne delta for fullt i Ap.

– Jeg hadde ønsket at Trond Giske selv så at han skader partiet vårt med det han gjør nå, sier Siv-Len Strandskog, leder i Rogalands Aps kvinnenettverk, til VG.

(©NTB)

Flere nyheter: