reklame for smiaa
Menu
Angela Merkel stenger ned store deler av samfunnet. Foto: Michael Kappeler / dpa via AP / NTB

DPA: Tyskland innfører strenge smitteverntiltak

Den tyske regjeringen og delstatene er enige om strenge tiltak for å bremse den rekordhøye spredningen av koronavirus, melder DPA.

Av NTB | 28.10.2020 17:53:11

Medisin og helse: Ifølge det tyske nyhetsbyråets kilder trer de nye tiltakene i kraft mandag og innebærer blant annet at alle restauranter i Tyskland må holde stengt i november.

Kinoer, teatre, treningssentre og svømmebasseng må også holde stengt, og det samme må hoteller, skjønnhetssalonger, tatoveringsstudioer og massasjesalonger.

Tiltakene innebærer ifølge DPA også at tyskere bare får ha nærkontakt med medlemmer av sin egen samt én annen husholdning, maksimalt med ti personer.

De nye tiltakene er ennå ikke offisielt kunngjort, men ifølge DPA fikk statsminister Angela Merkel under et videomøte onsdag tilslutning fra regjeringssjefene i landets 16 delstater.

Ifølge DPA jobber finansminister Olaf Scholz nå med en krisepakke på mellom 75 og 110 milliarder kroner, som skal utbetales i løpet av den kommende måneden.

Dersom krisepakken får støtte fra de 16 delstatene og blir vedtatt i den tyske nasjonalforsamlingen, vil småbedrifter kunne motta 75 prosent av det de hadde i inntekt i samme måned i fjor.

Større bedrifter vil kunne søke om støtte som tilsvarer 70 prosent av inntekten i samme måned i fjor.

Over 470.000 mennesker har hittil testet positivt for koronaviruset i Tyskland, der det er registrert drøyt 10.300 dødsfall. Det tilsvarer drøyt tolv dødsfall per 100.000 innbyggere, mens det i Norge er registrert fem dødsfall per 100.000 innbyggere.

Tysklands helseminister Jens Spahn understreker at infeksjonskurven nå må flates ut igjen.

– Når sykehusenes intensivavdelinger er fylt opp, er det for sent, sier han til radiostasjonen SWR.

De fleste butikker får imidlertid holde åpent, og det samme får frisører og fysioterapeuter. Skoler og barnehager får også holde åpent mot å innføre nye og strengere hygieneregler.

Tysk næringsliv er fra før hardt rammet av koronapandemien.

Det siste døgnet er det registrert 14.964 nye smittetilfeller i Tyskland, og det er ny rekord på ett døgn.

(©NTB)

Flere nyheter: