reklame for smiaa
Menu
Angela Merkel stenger ned store deler av samfunnet. Foto: Michael Kappeler / dpa via AP / NTB

DPA: Enighet om strenge tiltak for å begrense kontakt i Tyskland

Delstatenes regjeringer og sentralregjeringen i Berlin er blitt enige om strenge tiltak for å begrense kontakt mellom folk og hindre koronasmitte, melder DPA.

Av NTB | 28.10.2020 15:08:38

Medisin og helse: De nye tiltakene trer i kraft mandag 2. november og skal være på plass ut måneden, opplyser nyhetsbyråets kilder. Nærmere detaljer om tiltakene ventes å bli offentliggjort i løpet av kort tid, etter at statsminister Angela Merkel og delstatenes regjeringssjefer onsdag har hatt videomøte om situasjonen.

Antallet koronatilfeller har den siste tiden økt kraftig i Tyskland, onsdag ble det registrert hele 14.964 nye covid-19-tilfeller.

Håpet er at smittetallene skal falle, og at man skal unngå en nedstenging i jula.

Tidligere onsdag ble det meldt at folk bare skal få møte medlemmer av sin egen og én annen husholdning i offentlige rom, utesteder får kun drive takeaway, og hotellovernattinger vil være forbudt.

Kinoer, teatre, treningssentre og svømmebasseng stenger også, samt skjønnhetssalonger, tatoveringsstudioer og massasjesalonger.

Til gjengjeld vil de fleste butikker kunne holde åpent, samt frisører og fysioterapeuter. I tillegg vil skoler og barnehager kunne holde åpent med nye hygieneregler.

De 16 delstatene må godkjenne planen, ettersom det til syvende og sist er de som har ansvar for å håndtere pandemien i Tyskland.

(©NTB)

Flere nyheter: