reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Andrea Dovizioso vant en dramatisk VM-runde i roadracing i Østerrike søndag. Her fører han an i et tidligere løp. Foto: David Clares, AP / NTB scanpix

Dovizioso vant dramatisk VM-runde i roadracing

Andrea Dovizioso kjørte inn til seier i Østerrikes Grand Prix i roadracing dagen etter at han offentliggjorde at han forlater Ducati-laget ved sesongslutt.

Av NTB | 16.08.2020 18:17:38

Sport: Joan Mir på Suzuki snøt Ducati for dobbeltseier da han passerte Jack Miller i aller siste sving.

– Dette var et veldig merkelig løp, på veldig mange måter, sa Dovizioso, som ble sammenlagttoer både i 2017, 2018 og 2018. Han slapp helskinnet fra et løp med mange velt og dramatiske situasjoner.

På 8. runde kom Franco Morbidelli og Johann Zarco borti hverandre og veltet. Zarcos motorsykkel fortsatte uten ham i stor fart og holdt på å treffe veteranen og tittelgrossisten Valentino Rossi.

– Morbidellis sykkel holdt på å drepe meg, og Zarcos sykkel var bare et par meter fra å treffe meg. Jeg er rystet, og det var vanskelig å gjenoppta løpet. Det er det farligste jeg har opplevd i min karriere, sa Rossi til Sky Italia etter å ha kjørt inn til 5.-plass.

– Jeg så en skygge og trodde det var et helikopter. I stedet kom to prosjektiler susende. Motorsyklistenes skytshelgen gjorde jobben sin i dag, la han til.

Den førerløse motorsykkelen traff deretter veggen i stor hastighet, og vrakdeler regnet ut over banen mens løpet ble flagget av. Morbidelli måtte fraktes til sykestua på båre, men kunne senere gå til ambulansen. Zarco ble ikke skadd.

Så veltet Ales Rinz tilsynelatende uten grunn mens han jaget ledende Dovizioso.

Ducati noterte sin femte strake triumf på Spielberg-banen og sin 50. totalt i den gjeveste klassen.

Yamaha-fører Fabio Quartararo leder fortsatt sammenlagt etter å ha vunnet de to første løpene etter viruspausen. Franskmannen ble nummer åtte søndag.

Maverick Viñales hadde beste startposisjon, men ble bare nummer ti og ble passert av Dovizioso i sammendraget. Italieneren er ny toer 11 poeng bak Quartararo.

Det var mange velt også i Moto2-klassen, der Jorge Martín vant. Hafizh Syahrin var involvert i en spektakulær ulykke og måtte sendes til sykehus med en hofteskade.

Albert Arenas tok sin tredje seier for sesongen i Moto3-klassen.

Det er løp i Spielberg også neste helg, da som Steiermarks Grand Prix.

Pol Espargaró skled senere inn i Miguel de Oliveira, som ble rasende og konfronterte sin spanske rival ved vrakene av motorsyklene deres.

Tittelforsvarer Marc Márquez mistet sitt tredje strake løp etter at han brakk armen i sesongåpningen. Han slo opp skaden da han skulle åpne et vindu og måtte opereres igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: