reklame for Sheiken Bowling
Menu
Erling Braut Haaland fortviler over at ballen ikke nådde fram til ham på en Dortmund-sjanse i cuptapet mot St. Pauli. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Dortmund utslått tross Haaland-scoring

På toårsdagen for sin Borussia Dortmund-debut jaget Erling Braut Haaland en ny bragdopphenting, men tross en scoring ble det 1-2-tap for St. Pauli i cupen.

Av NTB | 18.01.2022 22:51:14

Sport: Dermed er tittelforsvareren utslått allerede før kvartfinalene. Laget lå under 0-2 ved pause og greide aldri å hente inn ledelsen.

– Det var en veldig dårlig dag for oss. Vi våknet for sent. St. Pauli var gode, men det er ingen trøst når vi er ute, sa lagkaptein Marco Reus.

Lederlaget i 2. Bundesliga innledet kampen bra og skaffet seg to måls ledelse mot et Dortmund-lag som slet med å omsette stort spillovertak i sjanser og mål.

To ganger brøt hjemmelaget gjennom på venstresiden i Dortmund-forsvaret. Første gang ble Etienne Amenyido servert ballen og skjøt den i mål, andre gang beinet Axel Witsel ballen i eget nett i forsøket på å hindre at den nådde Amenyido.

Håpet om en lignende vending ble tent da Haaland fikk ta straffespark i det 58. minutt. Mats Hummels hadde spilt ballen opp i armen på midtstopper Jakov Medic. Det skjedde fra ganske kort hold, og handsen var tydelig ikke med vilje, men armen var rett ut til siden.

Dommeren vinket først videre, men etter et besøk ved VAR-monitoren pekte han på straffemerket, og Haaland sendte reduseringen i hjørnet.

Dortmund greide aldri å få inn utligningen. For Hamburg ble det en stor dag da begge byens lag tok seg til kvartfinale i cupen tre dager for byderbyet i 2. Bundesliga. HSV slo ut Köln på straffespark etter 1-1.

Det skjedde etter atskillig dramatikk. Hamburg ledet inntil Anthony Modeste satte inn 1-1 på straffespark på overtid i 2. ekstraomgang.

Kölns siste straffemiss fra Florian Kainz endte for øvrig i mål, men ble ikke godkjent fordi han rørte ballen to ganger.

Karlsruhe og Bochum ble også kvartfinaleklare tirsdag.

18. januar 2020 fikk Haaland sin debut i tysk fotball med et innhopp på en drøy halvtime i bortekamp mot Augsburg. Han kom inn da Dortmund lå under 1-3 og scoret tre ganger på vei mot 5-3-seier. Dermed hadde han stått for en av de mest spektakulære debutkamper noensinne.

Fem minutter senere var ballen igjen i mål fra Haalands fot, men dommeren hadde blåst for det han mente var en ureglementert takling fra Jude Bellingham. Det var en avgjørelse som kunne diskuteres, og Haaland prøvde på det, men til ingen nytte.

(©NTB)

Flere nyheter: